Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΟΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΩΡΙΑΙΑ



Ο ωροσκόπος, ο κυβερνήτης του, ο επικυρίαρχός του (ο πλανήτης που συγκεντρώνει τις περισσότερες θεμελιώδεις-ουσιαστικές δυνάμεις στην μοίρα του ωροσκόπου), τυχόν πλανήτες στον 1ο οίκο, τυχόν εμπεριεχόμενο ζώδιο  και ο κυβερνήτης του, αντιπροσωπεύουν τον ερωτώντα.

Η Σελήνη επίσης, είναι πάντα συγκυβερνήτης του ερωτώντα και της ερώτησης, καθρεφτίζει την κατάστασή του, την βαθύτερη έννοια κι ενδιαφέρον του γι αυτό που ρωτά και συχνά μαρτυρά και πράγματα που δεν έχει αναφέρει ο ίδιος. 

Αυτό ισχύει σε κάθε περίπτωση, εκτός εάν ο οίκος που κυβερνάει το ζητούμενο είναι στον Καρκίνο, οπότε η Σελήνη γίνεται ο σημειοδότης του ζητούμενου και όχι της κατάστασης αυτού που ρωτά.

Η προηγούμενη όψη της μπορεί να συμβάλλει επίσης, στην περιγραφή της συνολικής εικόνας και κατάστασης που βρίσκεται ο ερωτών και το θέμα του. Η επόμενη όψη της Σελήνης μπορεί να δείχνει πού οδηγείται το θέμα του.

Πολύ σημαντική επίσης η σημασία της, στην αναζήτηση χαμένων προσώπων και ζώων.

Δείκτες του ζητούμενου, είναι ο κυβερνήτης και ο επικυρίαρχος της ακμής του οίκου που αντιστοιχεί στο θέμα της ερώτησης (πχ. του 5ου αν ρωτάω για το παιδί μου), τυχόν πλανήτες μέσα στον οίκο, ή τυχόν εμπεριεχόμενο ζώδιο κι ο κυβερνήτης του, αλλά και η επόμενη όψη που σχηματίζει η Σελήνη.

Στην περίπτωση που ο κυβερνήτης του θέματος δεν μας δίνει την απάντηση, καταφεύγουμε στον επικυρίαρχο.

Επιπρόσθετα κι επιβοηθητικά, μπορούμε να λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας και τους φυσικούς σημειοδότες, ανάλογα το θέμα που εξετάζουμε.
Για παράδειγμα, τον Ερμή για κάποια είδηση, την Αφροδίτη για θέματα σχέσεων, τον Άρη για άθληση κτλ.
Αν όμως έχουμε πάρει ξεκάθαρη απάντηση από τους δείκτες των οίκων του χάρτη, δεν είναι απαραίτητο να τους αναμίξουμε. Αν έχουμε πάρει την απάντησή μας με απλό τρόπο είμαστε ευχαριστημένοι. Δεν αναζητάμε περισσότερες επιβεβαιώσεις απ’ τον χάρτη.

Όταν κάποιος θέτει μια ερώτηση που αφορά ζητήματα άλλων, εξετάζουμε το θέμα του, μέσα από παράγωγους οίκους. Η οικοθεσία, αρχίζει να μετράει από τον οίκο που αντιστοιχεί στο άτομο ή το θέμα της ερώτησης. Παίρνουμε δηλαδή σαν 1ο οίκο, τον οίκο του και εξετάζουμε τον χάρτη από την δική του σκοπιά. Πχ. όταν ρωτάω για τον γάμο της αδελφής μου, παίρνω σαν 1ο οίκο τον 3ο του ωριαίου, που αντιστοιχεί στην αδελφή μου  και τον 7ο του 3ου , για τον γάμο της, που είναι ο 9ος οίκος του ωριαίου.

Όταν η ερώτηση αφορά ένα πρόσωπο που είτε το γνωρίζουμε, είτε δεν το γνωρίζουμε, δεν έχουμε προσωπική εμπλοκή στο θέμα, το αντιπροσωπεύει ο πρώτος οίκος.

Όταν η ερώτηση αφορά την αλληλεπίδραση μ’ ένα άλλο άτομο που αναφέρεται ονομαστικά, ο οίκος που το αντιπροσωπεύει είναι ο 7ος, ανεξάρτητα από τη φύση  σχέσης του με το άτομο που ρωτά.

Όταν όμως η ερώτηση από μόνη της καθορίζει την φύση της σχέσης, θα πάρουμε τον αντίστοιχο οίκο. Ερώτηση, για ένα φίλο στον 11ο, για έναν γείτονα στον 3ο, για έναν εραστή στον 5ο , για τον σύζυγο τον 7ο.

Εδώ θα σταθούμε για να διευκρινίσουμε ένα αμφιλεγόμενο θέμα για την καταλληλότητα ενός οίκου, αντί άλλου. Όταν η ερώτηση αφορά μια αισθηματική υπόθεση, το άτομο που μας ενδιαφέρει το βλέπουμε από τον 7ο, ή από τον 5ο;

Η πλειοψηφία των αστρολόγων, χρησιμοποιεί τον 7ο οίκο. Προσωπική μας θέση είναι η επιλογή του 5ου , αντίστοιχου του παραδοσιακού αρραβώνα και του έρωτα και θα διευκρινίσουμε το γιατί. Όταν πρόκειται για ερώτηση που αφορά την επίσημη σχέση της ζωής μας, ανεξάρτητα αν υπάρχει γάμος, είναι ξεκάθαρα αρμόδιος ο 7ος.

Κι όταν λέμε επίσημη εννοούμε, την σχέση που ζούμε και κυκλοφορούμε σαν ζευγάρι. Μπορεί να έχουμε κοινό ταμείο, κοινό φιλικό περίγυρο, κοινές επιδιώξεις κι ένα καθημερινό πρόγραμμα εξαρτημένο πρακτικά από την κοινή μας ζωή. Όταν όμως η σχέση δεν έχει μπει ακόμα στα πλαίσια αυτά και είμαστε στο φλερτ, στα ραντεβού, στις ερωτικές επαφές, χρησιμοποιούμε τον 5ο.

Αυτή η επιλογή επίσης διευκολύνει και πρακτικά, όταν έχουμε θέμα με παράλληλες ερωτικές σχέσεις. Ο εραστής ξεχωρίζει από την φανερή σχέση, και βρίσκονται στους αντίστοιχους 5ο ,7ο και η φανερή σχέση του εραστή βρίσκεται από τον 7ο του 5ου , δηλαδή τον 11ο.

Όχι ότι δεν υπάρχει μεθοδολογία για να ξεχωριστούν τα πρόσωπα και με τον κυβερνήτη του 7ου, είναι όμως πιο περίπλοκη και προτιμάμε την απλοποίηση, εφ’ όσον έχουμε διαπιστώσει ότι λειτουργεί. Εξαρτάται φυσικά κι απ’ το πώς θα διατυπωθεί η ερώτηση και θα κρίνουμε την επιλογή κατά περίπτωση.

Πειραματιστείτε  σύμφωνα με τα δικά σας κριτήρια,  ώστε να δείτε πώς πως λειτουργεί καλύτερα σ΄ εσάς.

Όταν η ερώτηση αφορά πάνω από μια επιλογή της ίδιας φύσης, παίρνουμε τον οίκο που αντιστοιχεί στη φύση του θέματος για την πρώτη επιλογή και για κάθε επόμενη επιλογή τον κάθε αντίστοιχο παράγωγο από αυτόν. Πχ: Μου αρέσουν δύο αυτοκίνητα το ίδιο. Ποιο είναι καλύτερο, το κόκκινο αυτοκίνητο, ή το μαύρο; Ο 3ος οίκος θα είναι το κόκκινο αυτοκίνητο και ο 3ος του 3ου , δηλαδή ο 6ος, θα είναι το μαύρο αυτοκίνητο. Για δύο σπίτια, το 1ο σπίτι θα φαίνεται στον 4ο οίκο, το 2ο, στον 4ο του 4ου, δηλαδή, στον 7ο. Για δύο δουλειές, η πρώτη από τον 10ο, η δεύτερη από τον 10ο του 10ου , δηλαδή τον 7ο. Για δυο παιδιά μας όμως, που είναι αδέλφια, η επιλογή για το 1ο   παιδί  είναι ο 5ος, για το δεύτερο παιδί είναι ο 3ος του 5ου , δηλαδή ο 7ος κτλ.

Άλλη μέθοδος είναι η πρώτη επιλογή να βρίσκεται στον οίκο που αντιστοιχεί και η κάθε επόμενη της ίδιας φύσης να βρίσκεται διαδοχικά, ανά 3ο οίκο. Πχ, για 3 συζύγους, ο 1ος σύζυγος θα βρίσκεται στον 7ο, ο 2ος στον 9ο, ο 3ος στον 11ο κτλ.

Πειραματιστείτε και δείτε ποια μέθοδος σας μιλάει καλύτερα.

 Το παρόν είναι απόσπασμα από τον τόμο 9 "Ωριαία κι επιλεκτική Αστρολογία" των εκδόσεων 4π Ειδικές Εκδόσεις Α.Ε. Η Ωριαία γράφτηκε από τις αδελφές Εβίτα και Τίνα Ζαχαριάδου και η Επιλεκτική από τον Karl-Heinz Ottinger. Όλη η σειρά των αστρολογικών τόμων, στον παρακάτω σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου