Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ALTERSCOPE: Ο ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΜΗΧΑΝΗ -HUMAN DESIGN SYSTEM-

Στη ζωή και στην τέχνη, η έννοια της τραγωδίας, είναι συνυφασμένη με την ανάγκη της κάθαρσης (catharsis). Η κάθαρση ως ψυχοθεραπευτική διαδικασία, είναι αντίδοτο της τραγικότητας του δράματος στη ζωή, αλλά και στην τέχνη που την μιμείται. 
Στο αρχαίο θέατρο, όταν η πλοκή μιας τραγωδίας έφτανε σε αδιέξοδα διλήμματα κορυφώνοντας τον συναισθηματικό πόνο, η κάθαρση ερχόταν με την παρέμβαση μιας ανώτερης δύναμης. ‘Eνα θεϊκό ή μυθικό πρόσωπο, στην κρισιμότερη στιγμή κατέφθανε από ψηλά, με την βοήθεια ξύλινου γερανού, καινοτομίας Ευριπίδη. Η Αθηνά, ο  Απόλλωνας, ο Ηρακλής και άλλοι ως «από μηχανής Θεοί», έδιναν απροσδόκητα μία λυτρωτική διέξοδο, ασύλληπτη απ’ τη διάνοια των κοινών θνητών.
 Μην ξεχνάμε πως το Δράμα, ακόμα κι αν είναι τραγωδία σκοπό έχει τη διδαχή και την  ψυχαγωγία του φιλοθεάμονος κοινού.
 Σήμερα στο θέατρο της ζωής ανακαλύπτουμε απ’ το Ανθρώπινο Σχέδιό μας, τον δικό μας από μηχανής Θεό. Μια ανώτερη μορφή εξουσίας, που μέσα από μια εκσυγχρονισμένη μηχανική βάζει τέλος στα βασανιστικά ανθρώπινα διλήμματα.

Το Σύστημα του Ανθρώπινου Σχεδίου, η πλέον νεότερη επιστήμη, αναδεικνύει αυτήν την μηχανική κι αποκαλύπτει την ολιστική χαρτογράφηση της ανθρώπινης ύπαρξης και τις πραγματικές της δυνατότητες, για τον «θεατή» που είναι έτοιμος για εκπαίδευση και ψυχαγωγία.

Την ομιλία μπορείτε να την παρακολουθήσετε όσοι επισκεφτείτε την 6η έκθεση Alterscope στην Αθήνα, (25 και 26 Απριλίου) στον πολυχώρο Αθηναΐς, Αίθουσα 1, 1:30μ.μ.-2:00μ.μ. Θα χαρώ πολύ να συναντηθούμε κι από κοντά, για μίνι συνεδρίες, για ν' απαντήσω στις ερωτήσεις σας, ή απλά να γνωριστούμε. Το 2ήμερο της έκθεσης, θα βρίσκομαι στο τραπέζι 10, μαζί με την αδελφή μου και αστρολόγο Τίνα Ζαχαριάδου.

Με αγάπη
Εβίτα Ζαχαριάδου
Αστρολόγος - Living Your Design Guide 

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση, πατήστε στον σύνδεσμο που ακολουθεί:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου