Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Ερμής ανάδρομος στην Παρθένο

Στην Αστρολογία (κατά την προσωπική μου άποψη), αντικειμενικός μας σκοπός είναι να συλλέξουμε τις πληροφορίες που εκπέμπουν οι πλανήτες με την κίνησή τους, ν’ αποκωδικοποιήσουμε το μήνυμά τους στη σχέση μας μαζί τους, με τον εαυτό μας και ότι μας περιβάλλει, να το επεξεργαστούμε και να στείλουμε το δικό μας.

Έρχονται κι αυτές οι μέρες, οι ώρες, οι στιγμές, που το μήνυμα αυτό έρχεται πολύ ψιθυριστά και με πολλά παράσιτα, ιδίως όταν αυτός καθαυτός ο πλανήτης της επικοινωνίας γυρίζει ανάδρομος (φαινομενικά βέβαια, να μην τα ξαναλέμε…).

Όπως και τώρα, κάπου ανάμεσα στις εκλείψεις…  στις 13 Αυγούστου δηλαδή, 
…κάπου ανάμεσα στο γνώριμο, παλιό και στο καινούργιο, άγνωστο που έρχεται…
…κάπου ανάμεσα στο συνειδητό και στο ασυνείδητο…
…κάπου ανάμεσα στην δράση και στην αντίδραση…
…κάπου ανάμεσα στις διαδρομές και στους σταθμούς… 
…κάπου ανάμεσα στο ανάμεσα…
ο Ερμής μέσα από την Παρθένο «ρετάρει» και πάλι, χάνει την επικοινωνιακή του δεινότητα κι αρχίζει να ψιθυρίζει.

Είναι σαν να πρόκειται να παραδώσουμε την κόλα του διαγωνίσματος στις εξετάσεις του σχολείου κι ο ψίθυρος μας μαρτυράει πως με αυτά που έχουμε γράψει, δεν θα προβιβαστούμε στην επόμενη τάξη.

Πάνω που νομίζουμε πως είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το επόμενο βήμα, μας κάθεται λίγο βαρύ αυτό το πς,πς,πς… να μας γυρνάει πίσω.

Κι όχι τίποτα άλλο, ακούμε τη ζωή που σφύζει γύρω μας εκκωφαντικά και την ίδια ώρα που θέλουμε να τρέξουμε στο πανηγύρι της, πρέπει να μπούμε στον κόπο να «στήσουμε αυτί» στον κάθε ενοχλητικό του ψίθυρο.

Είναι βέβαια γνωστά πια σε όλους, συμπτώματα καθυστερήσεων, βλάβες, παρεξηγήσεις, η προσοχή που χρειάζεται σε συμφωνίες, νέες δράσεις κι εγχειρήματα, οι αναθεωρήσεις…

Μήπως ν’ ανασύρουμε και το «σκονάκι» που έχουμε για ώρα ανάγκης, για τον Ερμή στην Παρθένο; Όλο και κάποια βοήθεια παραπάνω θα μας δώσει για να βγάλουμε νόημα από τα ψιθυρίσματα.

Για να δούμε λοιπόν…

Εμ, ναι… εξαιρετική θέση για τον Ερμή (κι όπου Ερμής, βλέπε νους).
Τι θα μπορούσε να πάει στραβά; Αναλυτικός είναι, λεπτομέρεια δεν χάνει, πρακτικός και γειωμένος είναι, εργατικός, εξυπηρετικός και παστρικός… όλα τάχει.

Τι να μας έχει ξεφύγει και πρέπει να επαναξιολογήσουμε τα πεπραγμένα και τα ειπωμένα, μέχρι να ορθοδρομήσει στις 5/9;

Μήπως από την πολλή λεπτομέρεια, έχασε κάπου την ουσία;

Μήπως εκεί που κοσκίνιζε και γκρίνιαζε με το άγχος να τα κάνει όλα τέλεια, παρέβλεψε κάποιες άλλες ανάγκες που ήταν έξω από το μικροσκόπιό του;

Μήπως απ’ την υπερανάλυση, έπεσε στην παράλυση γιατί το παρακούρασε το σύστημα;

Μήπως κάπου νοσεί μια κατάσταση αλλά λόγω κεκτημένης ταχύτητας αμέλησε κάποια συμπτώματα προκειμένου να είναι συνεπής σε υποχρεώσεις;

Ή μήπως κάτι ξέχασε στον Λέοντα όπου επιστρέφει 1/9 να το βρει;

Μήπως κάτι από τη χαρά του, τον αυθορμητισμό του;

Την δημιουργικότητά του;

Μια αγάπη του;

Μια αλήθεια, που μόνο ο ίδιος θα μπορούσε ν’ αναγνωρίσει αλλά… μήπως μέσα στον Λέοντα να ήταν περισσότερο ή λιγότερο εγωιστής για να την αποδεχτεί;

Ή μήπως ήταν απασχολημένος με το image του και το πώς φαίνεται στους άλλους, αντί ν’ αναγνωρίζει τον εαυτό του και να τον εκφράζει;

Ίσως πάλι, υπάρχει η ανάγκη να δει ακόμα πιο πίσω πριν πάει μπροστά, μετά την έκλειψη Ηλίου στις 21 του Αυγούστου. Γιατί αυτός, την ίδια ώρα θα είναι εκεί αλλά κι αλλού.

Να, τότε ας πούμε, στον περασμένο Φλεβάρη που ήταν η προηγούμενη ηλιακή έκλειψη, για να σταθεί απέναντί της και να καταλάβει όλα όσα έχουν γίνει από τότε;

Κάπου ας τον δικαιολογήσουμε, γιατί τότε δεν ήταν και σε προνομιούχο θέση. Ότι είχε βγει απ’ τις αέρινές του πτήσεις κι είχε ριχτεί σε ποσειδώνιους ιχθυακούς ωκεανούς, από πολλά μποφόρ ανταριασμένους. Πόσα να πρόλαβε να καταλάβει μέσα σε τόσο κύμα και αλμύρα;

Θα είναι βέβαια λίγο εκτός τόπου και χρόνου και σ’ αυτή την έκλειψη, αλλά πριν ορθοδρομήσει, πάνω της θα σταθεί κι εκεί, για πολλά πράγματα πλέον θα ξέρει πού είναι η θέση τους και κυρίως η δική του, έτσι ώστε όταν στις 10/9 ξαναπεράσει το γνώριμο κατώφλι του σπιτιού του στην Παρθένο, να είναι σε πιο καλή φόρμα κι έτοιμος για τις κρίσιμες συναλλαγές με τους μεγαλύτερους αφεντάδες του ζωδιακού (Ποσειδώνα, Κρόνο και Πλούτωνα) που πρόκειται να συναντήσει.

Μήπως να δούμε και το «σκονάκι» των Sabians συμβόλων, μπας και βοηθηθούμε περισσότερο;
Η αναδρομή του Ερμή γίνεται πάνω στην 12η μοίρα της Παρθένου, που σύμβολό της έχει τη νύφη που της τραβήχτηκε απότομα το πέπλο της και αποκαλύφθηκε. (Κι εδώ συνδέεται το προηγούμενο αφιερωμένο κείμενο στον Ερμή).
Χμ… κι αυτό το σύμβολο για το …κάπου ανάμεσα… μιλάει.

Εκεί, που το παρελθόν συγκρούεται με το μέλλον. Το κάλεσμα στο μέλλον είναι πιο ισχυρό αλλά ίσως κάποιος… σαν τη νύφη, δεν είναι απόλυτα έτοιμος κι είναι διστακτικός απέναντι σε μια νέα δέσμευση όπως είναι του «γάμου».

Ωστόσο, δεν υπάρχει και περιθώριο επιλογής. Παρ’ όλες τις επιφυλάξεις, κάτι θα γίνει ώστε να σπάσει η αντίσταση και να προχωρήσουν τα πράγματα, ακόμη και με «σπρωξιές».

Όπως η νύφη δεν θα μπορεί να κρύβεται για πολύ πίσω από το πέπλο της, έτσι δεν θα μπορεί κανένας να κρυφτεί και πίσω από το δάχτυλό του. Το σύμβολο προτρέπει να εξετάσουμε καλύτερα τους δισταγμούς και τα κρυφά κίνητρα δικά μας ή άλλων και να ρίξουμε αμυντικούς μηχανισμούς που μας κρατάνε πίσω.

Όπως και να ‘χει, θ’ αποκαλυφθούν αλήθειες και θα προχωρήσουμε χωρίς υποκρισία και ψευδαισθήσεις, ακόμα κι αν σε κάποιες περιπτώσεις η νύφη (ή ο γαμπρός), τελικά αποφασίσει να το «σκάσει» απ’ το γάμο.

Είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε επίσης, πως πριν αυτό το αποφασιστικό βήμα στο μέλλον ολοκληρωθεί, στην προηγούμενη ζωδιακή μοίρα που επιστρέφει ο Ερμής όταν οπισθοχωρήσει στην 11η της Παρθένου, βρίσκεται το Sabian σύμβολο του αγοριού, που είναι διαμορφωμένο από τις προσδοκίες της μητέρας του...

Πριν προχωρήσουμε στο μεγάλο νέο κεφάλαιο ζωής που ανοίγεται με την ολική έκλειψη Ηλίου, ας αναλογιστούμε λοιπόν και κάτι ακόμα…

Οι συνειδητές μας επιλογές αντιπροσωπεύουν τον πραγματικό μας εαυτό και τις δικές μας πραγματικές μας αξίες ή κάποιες ασυνείδητες καταγραφές μας από το περιβάλλον και τις προσδοκίες του;

Κι όταν θα έχουμε απαντήσει σε όλα τα άνωθεν ερωτήματα θα είμαστε έτοιμοι μες τον Σεπτέμβρη, να παραδώσουμε και την κόλα του διαγωνίσματος με τους πρακτικούς τρόπους εφαρμογής που αναζητά ένας Ερμής της Παρθένου, για την υλοποίηση των νέων πλάνων που θα μας «προβιβάσουν» στην επόμενη «σχολική μας τάξη» ζωής.

Και μην ξεχνάμε, παρά τις καλές μας προθέσεις αν βιαστούμε να θεραπεύσουμε ότι νοσεί και μας καθυστερεί, πριν διαγνώσουμε σωστά τη νόσο, αντί για φάρμακο θα δώσουμε φαρμάκι.
(Κι αυτό, δεν το θέλει ούτε η Εβίτα Ζαχαριάδου, ούτε η Καίτη η Φαρμάκη… - Συγνώμη, δεν μπορούσα ν’ αντισταθώ… Κόλλαγε σε αγαπημένο λογοπαίγνιο με τη φίλη μου).


Παραβλέψτε το και σσσσσ…. αφουγκραστείτε… ήδη άρχισαν… πς…πς…πς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου