Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Αφροδίτη ανάδρομη στους Διδύμους 15/5-27/6

Ένα κι ένα κάνουν δύο… ή μήπως όχι; Βάση λογικής δεν μπορεί να είναι αλλιώς. Βάση οπτικής όμως, ίσως χρειαστεί ακόμα κι αυτό, να επανεξεταστεί. Αν και με τον Ερμή στον Ταύρο αυτές τις μέρες, δεν κινδυνεύουμε να τα χάσουμε στο μέτρημα, εφ' όσον είναι σε θέση ν’ αναγνωρίζει πολύ καλά ποσότητες και ποιότητες, μπορεί όμως να μας βάλει σε αμφιβολίες, η Κυρίαρχος του ζωδίου του Ταύρου η Αφροδίτη στους Διδύμους. Κι αυτό γιατί ανταλλάσσει τους τίτλους της με τον Ερμή, μιας και βρίσκονται σε αμοιβαία υποδοχή, ο ένας δηλαδή, στο ζώδιο του άλλου. Αυτή η συγκυρία είναι πολύ αλληλοϋποστηρικτική για τα θέματά τους, όμως από σήμερα η Αφροδίτη μπαίνει σε φάση φαινομενικής ανάδρομης πορείας, μέχρι τις 27 του επόμενου μήνα. Αυτό σημαίνει πως ενώ ο Ερμής είναι ορθόδρομος, θα επηρεαστεί έμμεσα από την αναδρομή της Αφροδίτης, οπότε θα μοιραστεί και την συμπτωματολογία της.
Ποσότητες και ποιότητες λοιπόν, χρειάζεται να επαναξιολογηθούν με διαφορετικά κριτήρια από αυτά της κοινής λογικής. Κι όταν μιλάμε για ποσότητες και ποιότητες, στην συγκεκριμένη περίπτωση αφορούν κυρίαρχα τις αξίες μας, ώστε να καθοριστούν τα «εφόδιά» που διαθέτουμε ή θέλουμε ν αποκτήσουμε, υλικά και συναισθηματικά.
Η αναδρομή της Αφροδίτης, δίνει το χρονικό στίγμα όπου η κοινωνικότητα παραχωρεί την θέση της στην εσωστρέφεια, ώστε να «μεταβολιστούν» οι αποθηκευμένες εμπειρίες όλου του δυναμικού της  σχέσης μας με τον εξωτερικό κόσμο. Είναι η ώρα εκείνη, που τα κριτήρια οφείλουν να γίνουν πολύ προσωπικά κι υποκειμενικά, ανεξάρτητα των εξωτερικών και αντικειμενικών κοινωνικών προτύπων κι αντιλήψεων. Αυτό που για τους πολλούς, θεωρείται όμορφο, χρήσιμο, ασφαλές κι ικανοποιητικό, μπορεί επαναξιολογώντας το, να διαπιστώσουμε, ότι είναι ρηχό, επιφανειακό, βαρετό, ανούσιο, παράταιρο, άδικο.  Ίσως όμως και αντίθετα, να νοιώθουμε ότι υπάρχει ένα βάθος στα πράγματα, αλλά να μην φτάνει στην επιφάνεια κι αυτό να είναι που μας προκαλεί δυσαρμονία, ότι δεν επικοινωνείται δηλαδή εξωτερικά. Δεν θ’ αρκεί το «μου αρέσει», απαραίτητο θα είναι και το «μ’ αρέσει να τ’ ακούω», γι αυτό και ο διάλογος ή η έλλειψη διαλόγου, θ’ αποτελεί κυρίαρχο κριτήριο αξιολόγησης, με απώτερη την ανάγκη για σχέσεις που τα μέλη της μιλάνε την ίδια γλώσσα.
Συχνά, θα δούμε την ανάδυση παράλληλων ή και αντιπαράλληλων, διαφορετικών αναγκών, που βάδιζαν σε μονόδρομο κι αποζητούν την αναγνώρισή τους κι αναπροσανατολισμό, μιας κι έχουμε να κάνουμε με το στοιχείο της δυαδικότητας του ζωδίου που φιλοξενεί την Αφροδίτη.
Δεν θα είναι παράξενο λοιπόν, μέσα στις επόμενες μέρες, να φουσκώσουν οι δυσαρέσκειές μας, δυσαρέσκειες που δεν ομολογούσαμε, δεν αναγνωρίζαμε, ή δεν θέλαμε ν αναγνωρίσουμε, προκειμένου να μην ταράξουμε τα νερά των σχέσεων και πάψουμε να είμαστε αρεστοί, ή προκειμένου να διατηρήσουμε κεκτημένα μας.
Καλό θα είναι ν’ αποφεύγουμε υποθέσεις, σενάρια και συμπεράσματα για τους άλλους, ερμηνεύοντας μια εμφανή συμφωνία ή ασυμφωνία μεταξύ μας κι αν μας προκαλεί ερωτήματα η στάση τους, μπορούμε να θέσουμε ερωτήματα και να τους δώσουμε τον απαραίτητο χρόνο επεξεργασίας, για ν’ απαντηθούν.  
Μερικά από τα γνωστά κι αναμενόμενα εξωτερικά συμπτώματα της ανάδρομης Αφροδίτης, είναι επαναφορές ανθρώπων από το παρελθόν ή κι επιστροφή χρημάτων από το παρελθόν. Αντίθετα, νέα ξεκινήματα που αφορούν σχέσεις, συνεργασίες και οικονομικές συναλλαγές, έχουν καθυστερήσεις και μπλοκαρίσματα κι αν ακόμα καταφέρουν να γίνουν, χρειάζονται πολλές αναπροσαρμογές στο μέλλον για να μπορέσουν να ευδοκιμήσουν.
Διλήμματα επιλογής μεταξύ δύο προσώπων, ή μεταξύ δυο πηγών εσόδων, θ’ αποτελούν επίσης, πολύ πιθανές εκδοχές. Νομικές εκκρεμότητες του παρελθόντος, θα τείνουν να επανεμφανίζονται, νέες θ’ αναβάλλονται, οικονομικές ρυθμίσεις θα μπαίνουν σε διερεύνηση κι επαναδιαπραγμάτευση και αγοραπωλησίες ή μεταπωλήσεις μεταχειρισμένων ειδών, μπορεί  κινήσουν περισσότερο, την κατά τα άλλα πεσμένη αγορά, που θα επιφυλάσσει κι απογοητεύσεις για όσους λειτουργήσουν με παρορμητικό καταναλωτισμό.
Διαπραγματεύσεις και παζάρια που στο παρελθόν απέφεραν συμβιβαστικές, αλλά υποκριτικές, άδικες ή ακατάλληλες συναινέσεις και συμπράξεις, θα καταρρέουν κάτω απ το βάρος μιας αδιαπραγμάτευτης εσωτερικής πραγματικότητας που λόγω κεκτημένης ταχύτητας, δεν είχε τον χρόνο ν’ αποκαλυφθεί και να καθορίσει τις εξελίξεις.
Μέχρι να ορθοδρομήσει η Αφροδίτη, καλό θα είναι αν δεν το επιβάλλουν οι περιστάσεις, να μην βιαστούμε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις, τουλάχιστον μέχρι να καταφέρουμε ν’ ανιχνεύσουμε τις δικές μας πραγματικές, εσωτερικές ανάγκες, οι οποίες μπορεί να είναι πολύ μακράν από αυτές που νομίζουμε και απ’ όσες συνηθίζουμε να συζητάμε ή να μην συζητάμε. Οτιδήποτε δυσαρεστεί την αισθητική, τις αισθήσεις μας, και την αλήθεια της αντίληψής μας, θα είναι  ενδεικτικό μιας αναγκαίας αποστασιοποίησης κι αναζήτησης ενός διαφορετικού συστήματος αξιών, ώστε ν’ απολαμβάνουμε και να μοιραζόμαστε μαζί με τους σημαντικούς άλλους, την ζωή που θέλουμε, χωρίς εκπτώσεις.
Εβίτα Ζαχαριάδου   

Το κείμενο είναι αναδημοσίευση από: http://www.astrologos.gr/article/afroditi-anadromi-stoys-didymoys-mehri-tis-27-maioy

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΧΑΔΙΑ ΠΛΑΝΗΤΩΝ

Παραδοσιακά στην Αστρολογία, μιλάμε για πλανήτες ευεργέτες και πλανήτες κακεργέτες. Για ευμενείς πλανητικές γωνίες και οίκους και για δυσμενείς γωνίες και οίκους. Στην πραγματικότητα όμως κάθε τι, έχει τουλάχιστον δυο όψεις, για να μην πω μια ολόκληρη κλίμακα έκφρασης από μια άκρη, ως την αντίθετή της. Έτσι και συναντάμε ευχάριστες και δυσάρεστες καταστάσεις της δικαιοδοσίας του κάθε πλανήτη, μέσα από τα περάσματά τους, ή την ενεργοποίησή τους στον χάρτη μας. Ας δούμε λοιπόν μερικές από τις διαφορετικές εκφράσεις τους, ως χαστούκια και χάδια τους, σε καταστάσεις και ρόλους που παίζουμε, ή συναντάμε στην ζωή μας.
Ήλιος
Όσο τρυφερά μπορεί να χαϊδεύουν οι ακτίνες του ζεσταίνοντας, άλλο τόσο ανελέητα μπορούν να τσουρουφλίσουν μ’ εγκαύματα τρίτου βαθμού. Μέσα από τα χαστούκια του, χάνεις τη ζωτικότητά σου, την αλήθεια σου, την ταυτότητά σου κι άλλοτε η έπαρση, η αλαζονεία, o δεσποτισμός κι η μεγαλομανία, σου τσαλακώνουν το Εγώ.
Στην θέρμη των χαδιών του, που είναι η πηγή ζωτικής ενέργειας, δέχεσαι ή δίνεις γενναιόδωρα τη χαρά της ζωής, το μεγαλείο, την αναγνώριση, το κέφι, τη ζωντάνια, την επιτυχία.
Σελήνη
Πόσο πικρά είναι τα χαστούκια της, όταν αυτή δεν νοιάζεται παρά μονάχα για τον εαυτό της και γίνεται  εύθικτη, γκρινιάρα και στριφνή, με περσινά, ξινά σταφύλια που θυμάται και στη φυλάει γιατί δεν μάντεψες, ότι μπορεί να είχε πληγωθεί, ακόμα κι αν δεν στο ‘πε. Και δεν ξεφεύγεις από την πίκρα εύκολα, γιατί σ’ ακολουθεί διαρκώς και περισσότερο, κάθε φορά που θα χεις την ανάγκη των χαδιών της.
Τα χάδια τα δικά της όλοι τα ξέρουμε και τα ‘χουμε ανάγκη, είναι τα μητρικά, τα στοργικά, αυτά που σε φροντίζουν και σε νοιάζονται, σε τρέφουν και σε συντηρούν και σε ζεσταίνουν ακόμα κι όταν δεν τα χεις, αλλά μπορείς και τα θυμάσαι.
Ερμής
Στα χαστούκια του γίνεται ρουφιάνος, κουτσομπόλης, κατεργάρης, που σε πουλάει όσο – όσο, σε τυλίγει σε μια κόλα χαρτί, σε πνίγει στο χαρτομάνι, σε γυρίζει σαν σβούρα χωρίς προορισμό, ή σε κολλάει σε σκέψεις βασανιστικές με πλήθος αναπάντητα αν, και μήπως. Ακόμα χειρότερα, σε πείθει ότι για όλα αυτά, έχει και τις απαντήσεις,
Τα χάδια του, μπορεί να  μην είναι στοργικά, αλλά είναι ζωηρά και δεν βαριέσαι, γιατί μπορεί να σου ικανοποιεί κάθε κινητική σου ανάγκη και όποια περιέργεια εξάπτει ερεθιστικά τη νόησή σου, με πλούσια πληροφόρηση, μέσα από ενδιαφέρουσες ειδήσεις, συζητήσεις, ή  σύντομες μετακινήσεις.
Αφροδίτη
Στα χαστούκια της γίνεται άχρηστη, τεμπέλα, παρασιτική, και συμφεροντολόγα, σου βγάζει προστυχιά, κραιπάλιασμα κι ασυδοσία. Πάντα βεβαίως για όλα φταίνε οι άλλοι κι αυτή ανεύθυνα απαιτεί να ικανοποιούνται τα καπρίτσια της με κάθε τρόπο. Κάθε αξία χάνεται, ή απλά δεν αναγνωρίζεται και άρα δεν υπάρχει.
Στα χάδια της, σε συντροφεύει, σε ζευγαρώνει, σε χρηματοδοτεί, σου δίνει χάρη, σαγήνη, ομορφιά, δώρα, αξία, ασφάλεια, αρμονία και καλλιτεχνία. Απολαμβάνεις τις αισθήσεις σου και ξέρεις ότι μέσα απ αυτές, επικοινωνεί το σώμα με τη ζωή του και το χαίρεσαι γιατί αυτό είναι που σε κάνει άνθρωπο.
Άρης
Στα χαστούκια του είναι ο άξεστος, ο καυγατζής, ο  πολεμοχαρής, ο επικίνδυνος, εγκληματικός ή απλά ο χειρουργός και το νυστέρι του, που παρεμβαίνει βίαια όταν πια το σώμα δεν μπορεί ν αυτοθεραπευτεί.
Στα χάδια του είναι ιπποτικός, ακούραστος προστάτης που μπαίνει μπροστά στα δύσκολα, αρχηγός σ’ ότι καινούργιο, τολμηρό και θαρραλέο. Αυτός φροντίζει να διεκδικείς, να μη φοβάσαι και να κυνηγάς, ότι αξίζει και ποθεί να έχει η κάθε Αφροδίτη.
Δίας
Στα χαστούκια του, είναι ο τυχοδιώκτης, ο σπάταλος, ο χασοδίκης, ο φαφλατάς, ο ηθικολόγος και υποκριτής που αυτοδικαιώνεται και ο ψευδοπροφήτης. Ότι δεν έχει όρια ασφαλή και διογκώνεται μέχρι να χαθεί κάθε δομή, μορφή κι η σημασία της.
Στα χάδια του είναι ο Άγιος Βασίλης, η θεά τύχη, ή απλά ο πλούσιος θείος από την Αμερική, ο σοφός γκουρού, ο κάθε πνευματικός καθοδηγητής, μια ξένη χώρα ευκαιριών, ένα υπέροχο και μακρινό ταξίδι, δικαίωση, πτυχίο, καλλιέργεια πνευματική, η φωνή της ίδιας σου της συνείδησης που με σοφία σε καθοδηγεί, μια πίστη που σε σώζει.
Κρόνος
Στα χαστούκια του είναι Καιάδας, είναι απ’ τα πιο σκληρά, και δεν αστοχεί, όταν στα ρίχνει αδίστακτα προκειμένου να πάρεις το μάθημά σου, πακέτο με απόρριψη, ενοχές, μελαγχολία, μοναξιά, απαισιοδοξία, στέρηση και απώλειες, ακόμα κι αυτήν του οξυγόνου, όταν μια «μάζα» άμορφη και άχρηστη καταλαμβάνει χώρο, αυτόν που σου είναι ζωτικός  και στον περιορίζει, ή δίνει μάζα με μορφή αυτήν των αλυσίδων, που σέρνεις μες το κάτεργο που γίνεται η ζωή σου γιατί μαθαίνεις πως αν θες να ζεις, αυτή είναι επιλογή σου.
Ακόμα και τα χάδια του, βελούδινα δεν είναι, για να σιγουρευτεί ότι κοιτάμε γύρω μας ρεαλιστικά και ξέρουμε τα βήματά μας, από πού έρχονται, πού βρίσκονται και πού θέλουν να πάνε. Παρ’ όλα αυτά είναι προστατευτικός, ακριβοδίκαιος, ανταποδοτικός, κατασταλαγμένος, και οριοθετεί σύνορα ασφάλειας, για να μας θωρακίσει, ώστε υπομονετικά κι ακούραστα χωρίς να φορτώνει άλλους με τον μόχθο που του αναλογεί όσο χτίζει, δίνοντας μορφή στο κάστρο του όπου οι δικοί του μπορούν να ζουν προστατευμένοι.
Ουρανός
Τα χαστούκια του,  δεν είναι κάτι λιγότερο από χτύπημα κεραυνού στο κεφάλι, που σε ξυπνάει σοκαριστικά από βαθύ ύπνο. Αυτόν που αφέθηκες πιστεύοντας στους νόμους της αγέλης που σου ‘λεγε ότι ξέρει καλύτερα από σένα το καλό σου και φρόντιζε τις ανάγκες σου για ν’ αποκοιμηθείς μ’ ευγνωμοσύνη. Κι όσο κοιμόσουν, δεν ήσουν απειλητικός ώστε να κινδυνέψει η σοφή, εξουσιαστική ιεραρχία της. Κι όταν ξυπνάς τρελαίνεσαι, παρανοείς για το τιμόνι της ζωής που έχασες και γίνεσαι επικίνδυνος, γιατί αντιδράς και επαναστατείς σε κάθε σύστημα της αγέλης που σε καταδίκασε και αυτοεξορίζεσαι να ζεις στο περιθώριο, πότε σαν επικηρυγμένος και άλλοτε σαν ο τρελό του χωριού, για να σ αφήσουν ήσυχο.
Τα χάδια του είναι τα πιο συναρπαστικά κι απελευθερωτικά. Σε προτρέπουν ν απολαμβάνεις το δικαίωμα της διαφορετικής, μοναδικής σου τέλειας φύσης, να βλέπεις μπροστά και πάνω από φόβους κι εξαρτήσεις, ν αγκαλιάζεις την κάθε έκπληξη της ζωής που θα σου αποκαλύψει κρυμμένες σου δυνατότητες, σε ξεστραβώνουν, σε όσα η αγέλη σ αποβλάκωσε, σε αποταυτίζουν από τους προσδιορισμούς της, αυτούς που υιοθέτησες κι εθίστηκες ενάντια στη φύση σου, σου δίνουν τη δική σου εξουσία, σε ξυπνάνε μέσα στ’ όνειρο για να το ζήσεις. Και τότε, γίνεται το απρόσμενο γιατί αντί επικηρυγμένος ή τρελός, γίνεσαι η πραγματική ελπίδα για την αγέλη που απέρριψες, να ξυπνήσει και να ζήσει το δικό της όνειρο, ελεύθερης ζωής.
Ποσειδώνας
Τα χαστούκια του είναι απελπιστικά, είναι αδιέξοδα, απογοητευτικά και δηλητηριώδη. Είναι η ματαιότητα, η ασκήμια, η διάψευση, η ανυπαρξία. Είναι η μεγάλη φυγή, απ όπου δεν μπορείς να φύγεις, η άσκοπη θυσία.
Τα χάδια του είναι τα πιο μεθυστικά, είναι αρωματισμένα, ονειρικά κι αγγελικά πλασμένα. Τίποτα δεν συγκρίνεται μ’ αυτά, γιατί είναι όλα και όλα είσαι εσύ και τ όραμά σου. Και η ζωή, το ποίημα με την μελωδία της αγάπης, που ταξιδεύει μέσα σε όσα μπορούμε να δούμε με τα μάτια του κορμιού, του μυαλού και της ψυχής.
Πλούτωνας
Στα χαστούκια του μόνο το θάνατο μπορείς να δεις, πεθαίνεις χωρίς να έχεις ζήσει. Το θάνατο και την απόκοσμη μυρωδιά του φόβου που τον συνοδεύει, σε ότι αγγίζεις στη ζωή και σ ότι σε αγγίζει, και τότε το πάθος γίνεται η εμμονή, δύναμη ν’ αποκτήσεις, για να μπορείς τα πάντα να εξουσιάζεις και να πάψεις να φοβάσαι. Τότε σε βάζει στο σκοτεινό, μοιραίο του παιχνίδι, ώσπου μες τη μανία του, να ξεχαστείς και να γίνεις ένα με το σκοτάδι του, που γίνεται η μοίρα και το πεπρωμένο σου, εις το αεί της απόλυτης λήθης.
Στα χάδια του, αν γεννηθείς, ποτέ σου δεν πεθαίνεις. Μονάχα ζεις γιατί μπορείς, διαρκώς ν’ αναγεννιέσαι.  Φύση σου είναι η μετάλλαξη κι  ο κάθε κύκλος της ζωής, χωρίς να χρειαστεί εσύ να τον ελέγξεις, μόνο το πάθος του κρατάς εσύ, για κάθε τι που ζεις ξέροντας για την κάθε σου στιγμή ότι είναι μοναδική, γιατί κι ο κύκλος να ξανάρθει, θα ναι μονάχα εξέλιξη κι όχι μια ίδια επανάληψη.
 Άραγε μπορούμε να διεκδικούμε και να περιμένουμε μόνο τα χάδια των πλανητών, χωρίς τα χαστούκια τους; Ή μήπως και τα χαστούκια τους, μπορούν να γίνουν χάδια, αν καταλάβουμε το μήνυμα που μεταφέρουν;  Ίσως όχι πάντα… Αυτό όμως δεν μπορεί, παρά  ν’ απαντηθεί απ’ τον καθένα ξεχωριστά και μέσα απ’ την αλήθεια του δικού του ωροσκοπίου…
Εβίτα Ζαχαριάδου    
Το παρόν είναι αναδημοσίευση από:

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ερμής στον Ταύρο (9/5)

Αυτή η εβδομάδα, σφραγίζεται με το πέρασμα του Ερμή στο ζώδιο του Ταύρου, στις 9 του μήνα. Ας ρίξουμε λοιπόν τον μεγεθυντικό αστρολογικό φακό πάνω του, ώστε να πάρουμε μια γεύση απ’ όσα θ απασχολούν το μυαλό μας κι όσα θα είναι έτοιμο να «δει», ώστε να εκφραστούν.
Μέσα στην κρίσιμη εποχή που ζούμε, μέχρι και οι πλανήτες φαίνεται να προχωρούν με εναλλακτικά προγράμματα αλληλουποστήριξης κι ανταλλαγής υπηρεσιών. Αυτό τουλάχιστον βλέπουμε να κάνει ο Ερμής τον τελευταίο καιρό και για λίγο ακόμα, πριν περάσει στο δικό του ζώδιο, τους Διδύμους, όπου μπορεί να ευλογήσει τα δικά του γένια μόνος του. Μέχρι τώρα, που βρισκόταν στο ζώδιο του Κριού, υπηρετούσε τα αιτήματα του Άρη, φυσικού κυβερνήτη του ζωδίου. Του το χρώσταγε άλλωστε. Ο Άρης είναι ήδη πολύ καιρό τώρα που βρίσκεται στο ζώδιο του Ερμή την Παρθένο, όπου και θα παραμείνει μέχρι και τις αρχές Ιουλίου, δίνοντας μάχες για τα θέματα του Ερμή.
Ο Ερμής όμως, δεν πολυασχολείται και για πολύ με τα ίδια θέματα και προχωράει σε νέες συναλλαγές. Αφού λοιπόν ο φτερωτός Θεός, ολοκλήρωσε την αποστολή του ως πολεμικός ανταποκριτής στα εδάφη του Κριαριού, ήρθε η είναι ώρα να ξαποστάσει στα πράσινα λιβάδια του Ταύρου και να πάρει μιαν ανάσα, με την ευγενική χορηγία της Αφροδίτης, ανταλλάσσοντας τώρα τίτλους και υπηρεσίες μαζί της, μέχρι τις 24 του μήνα. Βλέπετε κι η Αφροδίτη, τις χάρες της, στο ζώδιο του Ερμή στους Διδύμους τις μοιράζει, όπου και θα παραμείνει μέχρι και την πρώτη βδομάδα του Αυγούστου. Αυτές οι σχέσεις που διαμορφώνουν οι πλανήτες, όταν ο ένας βρίσκεται στο ζώδιο του άλλου, στην Αστρολογία τις λέμε «αμοιβαίες υποδοχές πλανητών». Ανταλλάσσοντας τους χώρους τους και τις υπηρεσίες τους κοινώς, το ‘να χέρι νίβει τ άλλο και τα δυο το πρόσωπο. Το πρόσωπο φυσικά εδώ, είναι ο Ήλιος. Τα πάντα γυρίζουν γύρω από αυτόν, γίνονται από αυτόν και γι αυτόν. Το ζητούμενο λοιπόν εδώ είναι, πώς μπορεί αυτή η συναλλαγή εντέλει, να εξυπηρετήσει τη ζωή του κάθε ανθρώπου, αυτό που είναι ο Ήλιος για τον καθένα μας δηλαδή.
Μπορείτε άνετα να δοκιμάσετε να λύσετε αυτόν τον απλό αστρολογικό γρίφο, επιτρέποντας στην δημιουργική σας φαντασία, να συνθέσει συνειρμικά διάφορες εκδοχές ερμηνείας των επιδράσεων, μέσα από μερικές λέξεις κλειδιά. Παρεμπιπτόντως, θα είναι όλες σωστές.
 Όπου Ερμής: κινητικότητα φυσική και νοητική, ευελιξία, ουδετερότητα, προσαρμοστικότητα.
Ταύρος: Συντήρηση, υλική και συναισθηματική ασφάλεια, ηρεμία, πρακτικότητα, σταθερότητα.
Όπου Αφροδίτη: αισθήσεις, συντροφικότητα, αξίες, καλαισθησία, αρμονία, μαγνητισμός.
Δίδυμοι: Διανόηση, επικοινωνία, μετακίνηση,  καθημερινό ή συγγενικό περιβάλλον, μεταβλητότητα.
Μπορούμε να συμπεράνουμε λοιπόν, πως σαν επίδραση σε κάθε άνθρωπο γενικά, ανεξαρτήτως ζωδίου, θα είναι η αναζήτηση μιας ήρεμης, ευχάριστης, αλλά ενδιαφέρουσας καθημερινότητας.
Η σκέψη θα εστιάζεται σ’ ότι μπορεί να εξασφαλίσει πρακτικά, το ζην και το ευ ζην και οι συζητήσεις θα περιστρέφονται γύρω από τα ουσιαστικής αξίας απαραίτητα αγαθά.
Εδώ λοιπόν καλείται ο καθένας από μας, να προσδιορίσει τις υποκειμενικές του αξίες, τις αδιαπραγμάτευτες για τη ζωή του, ώστε να προσαρμόσει την καθημερινότητά του κατάλληλα.
Άνθρωποι με κοινές αξίες, θα συντονίζονται στο ίδιο μήκος κύματος, ώστε να ανταλλάσουν χρήσιμες πληροφορίες, αλλά και αγαθά. Οι σχέσεις, αλλά και οι συνεργασίες, θα ενισχύονται από την διάθεση για ειρηνικό διάλογο, ώστε να μπορεί να ικανοποιηθεί παράλληλα, η κάθε πλευρά, χωρίς ν απειλούνται κεκτημένα. Οι νοητικές ανησυχίες θα κατευνάζονται από αισθησιακές απολαύσεις, αλλά και η εγκεφαλικότητα θα λειτουργεί στη φυσική πλευρά των σχέσεων, σαν νούμερο ένα αφροδισιακό. Όσο περισσότερα κοινά ενδιαφέροντα και δραστηριότητες θα μπορούν να μοιραστούν ευχάριστα οι άνθρωποι μεταξύ τους, τόσο περισσότερο θα καλλιεργούνται τα ερωτικά συναισθήματα αλλά και η αμοιβαία εκτίμηση. Η περίσταση, θα ευνοεί και τις σχέσεις μεταξύ αδελφών και συγγενικών προσώπων, αλλά και συγκυρίες που θα μας φέρουν πιο κοντά σε ανθρώπους που μοιραζόμαστε την ίδια γειτονιά, αλλά δεν είχαμε επαφές. Δεν αποτελεί έκπληξη βέβαια, ότι θέματα που αφορούν τις πηγές εσόδων - εξόδων μας, θα μας απασχολήσουν επίσης έντονα, τώρα όμως θα μπορούν να βρεθούν πρακτικές λύσεις που θ ανακουφίσουν. Γενικότερα στη αγορά, αναμένεται να πραγματοποιούνται περισσότερες συναλλαγές  που θ αφορούν μέσα, επικοινωνιακά, ενημερωτικά, εκπαιδευτικά και μεταφορικά. Πολλές συζητήσεις επίσης, μπορεί να πιάσουν τόπο και καταλήξουν σε συμφωνίες και υπογραφές συμβολαίων, για μια καλύτερη οικονομική εξέλιξη.   
Όλη η άνωθεν ατμόσφαιρα είναι η ιδανική έκφραση των επιρροών, όμως τα πράγματα δεν εκδηλώνονται πάντα με αυτήν που είναι και το ζητούμενο.
Εσείς πάντως που ξέρετε τις δυνατότητες, θα ήταν κρίμα να μην αξιοποιήσετε τις πλανητικές επιρροές, τώρα που θα μπορείτε ευκολότερα ν αναγνωρίσετε τις πραγματικές σας αξίες και να τις μοιραστείτε με τους ανθρώπους που μπορούν να σας συντροφέψουν με κατανόηση. Κι επειδή τα όμοια είναι που τώρα θα έλκονται, να θυμάστε ότι η ποιότητα του περιεχομένου της σκέψης σας, θα ελκύει αντίστοιχης ποιότητας εμπειρίες στην ζωή σας. Εύχομαι πολλές αγαπησιάρικες και γόνιμες σκέψεις και τις αντίστοιχες εμπειρίες…!!!
Εβίτα Ζαχαριάδου
Το παρόν είναι αναδημοσίευση από:

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΤΟΥ

Αχ αυτός ο μήνας κάθε χρόνο, έρχεται μαζί μ’ απροθυμία για δουλειές, σπουδές κι υποχρεώσεις και μας ξεσηκώνει με τις λιακάδες και τα λουλούδια του, για ξένοιαστες αποδράσεις στις εξοχές, στην ανθισμένη φύση. Αυτή η βασική περιρρέουσα ατμόσφαιρα του κάθε Μάη, οφείλεται στην διέλευση του Ήλιου από το ζώδιο του Ταύρου, που αντιπροσωπεύει το 10ο φυσικό σπίτι του. Η ζωτική ενέργεια κι η χαρά της ζωής που είναι ο Ήλιος, γίνεται το κορυφαίο ζήτημα που κυριαρχεί σ’ οτιδήποτε άλλο. Ότι  προστατεύει και συντηρεί την ζωτικότητα και τη χαρά της ζωής, είναι που μετράει και χρειάζεται  να ενισχυθεί μέσα από την καθολική συνέργεια και των υπόλοιπων πλανητών. Άλλωστε το οτιδήποτε,  ζει και υπάρχει από αυτόν τον Ήλιο και γι αυτόν τον Ήλιο. Στις συναντήσεις κορυφής του μες τον μήνα, ο Ήλιος θα συμμετάσχει φυσικά στα φεγγάρια του μήνα που δεν ορίζονται άλλωστε χωρίς αυτόν και θα τα εξετάσουμε ξεχωριστά.  Ενδιάμεσα, έχει  να συναντήσει τον Δία στις 12 του μήνα, με όψη συνόδου, κάτι πολύ ευνοϊκό για την τύχη των αιτημάτων του, αφού θα έχει στο πλευρό του τον μεγάλο ευεργέτη να τον πριμοδοτεί, ανοίγοντας νέους διάπλατους ορίζοντες ανάπτυξης με πρακτικά και πνευματικά οφέλη.  Από τις 21 του μήνα, περνάει στους Διδύμους και στις 24 πιάνεται σε δυσαρμονική όψη τετραγώνου με τον Ποσειδώνα και κινδυνεύει να ξεχάσει ποιος είναι. Στις 28 όμως ξαναβρίσκει την αλήθεια του, με την υποστήριξη της όψης εξαγώνου με τον Ουρανό στον Κριό, που τον ενθαρρύνει για μεταρρυθμίσεις.  Ας δούμε όμως και τους υπόλοιπους πλανήτες πώς χρωματίζουν το Μαγιάτικο σκηνικό.
Ο πιο κοντινός υπήκοος του Ήλιου ο Ερμής, θα βρίσκεται αρχικά στο ζώδιο του Κριού, και στην 17η μοίρα του, μέχρι και τις 8 του μήνα, όπου και θα περάσει στο ζώδιο του Ταύρου για να συνταχθεί κι αυτός στα ίδια αιτήματα.  Πρώτα όμως, έχει να συναντηθεί στις 3 του μήνα με την Αφροδίτη σε ευνοϊκή όψη εξαγώνου, αλλά και με τον Κρόνο στις 5 του μήνα με την δύσκολη όψη της αντίθεσης. Στην σύμπραξή του με την Αφροδίτη, μπορούμε να ελπίζουμε πως με μικρή προσπάθεια, τα επικοινωνιακά κανάλια ρέουν αρμονικά κι εύκολα υπάρχει εποικοδομητική ανταλλαγή πληροφοριών και προϊόντων, κοντινές μετακινήσεις, συμφωνίες, υπογραφές συμβολαίων, κι ευκαιρίες ν’ απολαύσουμε  έξυπνες κι ενδιαφέρουσες συζητήσεις, αλλά κι αισθηματικές εξομολογήσεις. Στην αντιπαράθεσή του με τον Κρόνο, χάνεται εύκολα η επικοινωνιακή άνεση και δεινότητα κι επιβεβαιώνεται το καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς. Κάθε παρορμητική, θερμοκέφαλη, ή προκλητική έκφραση άποψης, είδησης, ή πρότασης, θα λογοκρίνεται αυστηρά και θα τιμωρείται μεταφορικά ή κυριολεκτικά. Σκεφτείτε τουλάχιστον δυο φορές πριν μιλήσετε, ή καλύτερα μην μιλήσετε και καθόλου, αν δεν μπορείτε απόλυτα να υποστηρίξετε αυτό που θέλετε να εκφράσετε. Οι μετακινήσεις και τα μέσα τους επίσης, θα συναντήσουν δυσκολίες και περιορισμούς. Αφού ο Ερμής περάσει στον Ταύρο, η πρώτη συνάντηση στην ατζέντα του είναι με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς, που αν και διαφορετικής φύσης πλανήτες, μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους, μέσα από τα φιλικά ζώδια που βρίσκονται για να συμφωνήσουν από κοινού, πως η γειωμένη, συντηρητική κι ορθολογιστική σκέψη του ενός μπορεί να εμπλουτιστεί από την φαντασία και διαίσθηση του άλλου και να συνεργαστούν για τον σχεδιασμό τερπνού και ωφέλιμου στο ίδιο πακέτο.  Η συνάντησή τους σημειοδοτεί την δημιουργία ενός μεγάλου πλανητικού σχηματισμού όψεων που ονομάζεται Χαρταετός, με τον Ποσειδώνα στην Κεφαλή του,  έτοιμο να εκτοξευθεί στους ουρανούς.  Στις 13 του μήνα ζωηρεύει το πνεύμα κι αφού συνέλαβε το όραμά του, θα μπορεί να το εφαρμόσει, συνεργαζόμενο  αρμονικά με τον Άρη που συμμετέχει στον Χαρταετό ως ουρά, μέσα από το ζώδιο της δικαιοδοσίας του Ερμή, την Παρθένο, απ’ όπου με την προσεκτική μεθοδική δράση του, γίνεται η δύναμη της απογείωσης του ποσειδώνιου οράματος. Ο Ερμής συναντάει αμέσως μετά στις 14 του μήνα, και τον Πλούτωνα που βρίσκεται στον  Αιγόκερω, και συμπληρώνει με την μεταλλακτική ισχύ του τον Χαρταετό. Ολόκληρος ο Χαρταετός, που αποτελείται από ένα μεγάλο τρίγωνο γης και την θηλυκή πολικότητα νερού - γης, δίνει το γόνιμο κλίμα και τα μέσα για μια μεγάλη αλλαγή σε πρακτικά, οικονομικά κι επαγγελματικά  θέματα, που οργανώνονται με γνώμονα και προσανατολισμό, το πανανθρώπινο ποσειδώνιο ιδανικό. Στις 22 ο Ερμής έχει την τελευταία του συνάντηση στο ζώδιο του Ταύρου με τον Δία και η σκέψη χρωματίζεται μ’ αισιοδοξία, φιλοσοφική διάθεση και καλή προαίρεση.  Στις 24 του μήνα ο Ερμής, μπαίνει στο δικό του ζώδιο των Διδύμων, κι η σκέψη σπεύδει να ελαφρύνει και να τριγυρίσει ανέμελα σε κάθε κατεύθυνση που στρέφεται η περιέργεια και το ενδιαφέρον. Στις 25, όμως όταν συναντάει τον Ποσειδώνα με την δυσαρμονική όψη τετραγώνου, κι οργιάζουν φήμες, φαντασία,  παραπληροφόρηση κι απατηλές υποσχέσεις. Στις 27 μπαίνει στην καρδιά του Ήλιου κι αμέσως μετά στην όψη εξαγώνου με τον Ουρανό που ηλεκτρίζει τη σκέψη του με σπίθες εφευρετικότητας  κι επινοεί καινοτομίες που κανείς δε περιμένει.
Επόμενη σε τροχιά η Αφροδίτη, που παραμένει όλον το μήνα στο ζώδιο των Διδύμων από την 20η μοίρα και στις 15, μόλις που πάει δώσει τα χέρια να δεσμευτεί με τον Κρόνο με όψη τριγώνου, φτάνοντας στο κατώφλι της 24ης μοίρας, αποφασίζει να το ξανασκεφτεί κι αρχίζει ν’ αναδρομεί. Άραγε στις σχέσεις, στις συνεργασίες μας στα οικονομικά μας, τι μπορεί να χρειάζεται επαναξιολόγηση κι ίσως αναθεώρηση; Η Αφροδίτη, αν και μάλλον χαρακτηρίζεται από εφηβική επιπολαιότητα μέσα στο ζώδιο των Διδύμων, δείχνει ν’ αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα μιας κατάστασης, κι επιδιώκει να πάρει μια επιπλέον επιβεβαίωση πριν προχωρήσει πιο σοβαρά σε μια δέσμευση.
Ο Άρης, στις 6 του μήνα, τετραγωνίζεται με τον άξονα Βόρειου – Νότιου Δεσμού της Σελήνης, πυροδοτώντας μεγάλες εντάσεις, για όσους δεν μπορέσουν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους, γύρω στην μέρα της Πανσελήνου. Όπως είδαμε προηγουμένως όμως, λίγο αργότερα, θα παίξει έναν ενεργό κι αποτελεσματικό ρόλο, ευνοώντας δυναμικά ξεκινήματα που χρήζουν οργανωμένης και προσεκτικής δράσης και θα παραμείνει στην Παρθένο όλον το μήνα, ταξιδεύοντας από την 5η μοίρα, μέχρι και την 14η.
Ο Δίας που κι αυτός παραμένει στο ίδιο ζώδιο για όλον το μήνα, ταξιδεύει από την 20η μοίρα του Ταύρου, μέχρι την 27η.
Ο Κρόνος παραμένει ανάδρομος στην 24η – 23η μοίρα του Ζυγού.
Ο Ουρανός στην 6η – 7η μοίρα του Κριού.
Ο Ποσειδώνας στην 2η – 3η μοίρα των Ιχθύων.
Ο Πλούτωνας ανάδρομος στην 9η – 8η μοίρα του Αιγόκερου.
Ο Βόρειος Δεσμός – Νότιος Δεσμός Σελήνης στην 6η μοίρα Τοξότη – Διδύμων. 

Πανσέληνος Μαΐου στις 6 του μήνα στις 6:36 πμ., στις 16ο01’ του Σκορπιού, αναδεικνύοντας τους σπόρους που φύτεψε η  προηγούμενη Νέα Σελήνη στον Ταύρο που μας καλούσε να δούμε αυτά που πραγματικά χρειαζόμαστε να έχουμε στην ζωή μας, σε υλικό και συναισθηματικό επίπεδο. Τώρα λοιπόν θα δούμε τι αλλαγές χρειάζεται να κάνουμε για να τα έχουμε, βρίσκοντας τις ισορροπίες με την απέναντι πλευρά του Σκορπιού. Αυτό σημαίνει να δούμε αυτά που θέλουμε να μοιραζόμαστε με τους άλλους, αντιμετωπίζοντας τους βαθύτερους ψυχολογικούς φόβους μας, που αναδύονται μεγιστοποιημένοι από το φως της Πανσελήνου που λέγεται και SUPER MOON, λόγω της πολύ κοντινής απόστασης της Σελήνης από την Γη. Η γυμνή μας αλήθεια και μόνο, είναι αυτό που έχουμε και μπορούμε να μοιραστούμε με τους άλλους και οι άλλοι μαζί μας, υπερνικώντας τον φόβο και με πολύ πάθος. Το πάθος για τη ζωή, που μέσα από τους κύκλους της υπερνικά κι αυτόν ακόμα τον θάνατο.
Νέα Σελήνη κι έκλειψη Ηλίου στις 20 του μήνα στις 2:48 πμ, στις 0ο21’ Διδύμων, δείχνοντας τα θέματα ενός νέου κεφαλαίου ζωής, που θ’ απασχολήσουν όχι μόνο μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αλλά στους επόμενους μήνες. Στο ζώδιο των Διδύμων δείχνει πόσο κρίσιμης σημασίας θα είναι ο ρόλος της νόησής μας κι ο τρόπος που κινείται η ενέργειά μας για να επικοινωνήσει με τον έξω κόσμο. Σίγουρα θα χρειαστεί ένας νέος τρόπος σκέψης, που να επεξεργάζεται τις πληροφορίες χωρίς να βασιστεί αποκλειστικά σε λογικά κριτήρια και συνειρμούς ή σε φαινομενικές ενδείξεις, γιατί «αλλού τα κακαρίσματα, αλλού γεννούν οι κότες». Η παραπλανητική επιρροή του Ποσειδώνα σε όψη τετραγώνου με τα Φώτα, μπορεί να δώσει ένα χάος με σκάνδαλα, διαψεύσεις και μεγάλες απογοητεύσεις. Πριν βιαστείτε να πιστέψετε σε ότι ακούτε ή σκέφτεστε, επιτρέψτε στη ζωή να σας απαντήσει με τον δικό της τρόπο και στον χρόνο που εκείνη ξέρει καλύτερα. Προσοχή σε διάφορες «ιώσεις» που θα μεταδίδονται όπου κυκλοφορούμε, αερόβια ή διαδικτυακά… 
Εβίτα Ζαχαριάδου
Το παρόν είναι αναδημοσίευση από:
http://www.astrologos.gr/article/o-oyranos-toy-maioy

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Θάνος Τζήμερος – Το Ανθρώπινο Σχέδιό Του (Human Design System)



Είναι μόλις τρεις μέρες τώρα, που γνώρισα την ύπαρξη αυτού του ανθρώπου και του κόμματος που ηγείται, από το μήνυμα μιας φίλης που μου ανακοίνωνε ότι βρήκε τι θα ψηφίσει.
Ομολογώ ότι σχεδόν αυτόματα, μετά από τις πρώτες διερευνητικές μου απόπειρες, έδωσε ανέλπιστη λύση και στο δικό μου εκλογικό αδιέξοδο, τουλάχιστον γι αυτήν την παρούσα φάση, που δυστυχώς, δεν ήθελα να εμπιστευτώ σε τίποτα και σε κανέναν την ψήφο μου.
Ποιος είναι λοιπόν ο άνθρωπος που ενέπνευσε την ελπίδα μου, για πρώτη φορά; Καλώς ή κακώς, ποτέ πριν δεν μου είχε συμβεί με άλλο πολιτικό πρόσωπο. Φυσικά, δεν μπορώ να προνοήσω εάν η πορεία του με διαψεύσει, αλλά είμαι ερευνητικό κι εμπειρικό ον και ξέρω να περιμένω τις αλήθειες ν’ αναδύονται καθώς η ζωή ξεδιπλώνεται στους φυσικούς της ρυθμούς.
Δεν θ’ αναλύσω όμως τις προσωπικές μου εντυπώσεις και προσδοκίες, για να εστιάσω σ αυτόν τον ίδιο τον σχεδιασμό του, που διαθέτει όλες τις πληροφορίες μέσα από τις γενετικές του προδιαγραφές.
Θάνος Τζήμερος, «Δημιουργία, ξανά».
Πιστός στις δηλώσεις του περί διαφάνειας, ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα να γνωστοποιήσει τα στοιχεία γέννησής του και ιδού πολύ περιεκτικά, τα βασικά του στοιχεία μέσα από τον σχεδιασμό του:
Γεννήτορας
Έχει στην διάθεσή του όλη την απαραίτητη ζωτική ενέργεια, να πάρει την απόλυτη ικανοποίηση μέσα από την «δουλειά» που αγαπάει και ήρθε να κάνει, εάν ανταποκρίνεται σωστά στα εξωτερικά ερεθίσματα μέσα από την προσωπική του εξουσία, που θα δούμε στην συνέχεια ποια είναι. Δεν χρειάζεται να ξεκινήσει τ  οτιδήποτε κυνηγώντας το, θα του χτυπάει η ζωή την πόρτα για να της ανταποκρίνεται.
Προφίλ 2/4
Το προφίλ αφορά τον σωστό ρόλο που μπορεί να παίξει κάποιος στην ζωή μέσα από την αλληλεπίδραση. Αποτελείται από δυο μέρη, ένα συνειδητό κι ένα ασυνείδητο.
Το 2, μας δίνει την συνειδητή πλευρά αυτού του ανθρώπου και δείχνει παραδόξως, πως ο ίδιος νοιώθει μια συστολή. Φυσική του τάση είναι η εσωστρέφεια. Λέξη κλειδί μάλιστα γι αυτή την πλευρά, είναι «ο ερημίτης». Έχει όμως την φυσική επίσης δυνατότητα να βγει και αντίθετα, πολύ τολμηρά και θαρραλέα. Άνθρωπος που κοιτάζει τη δουλειά του και τις υποθέσεις του και δεν τον αφορά να χώνει την μύτη του σε υποθέσεις άλλων. Παρ’ όλα αυτά, χωρίς καν να το αντιλαμβάνεται και χωρίς να το επιδιώκει, ότι κάνει φαίνεται κι υπάρχουν πάντα άνθρωποι που τον παρακολουθούν να δουλεύει με πολύ ταλέντο στα ενδιαφέροντά του κι έρχεται η ώρα που τον καλούν να διαθέσει την ενέργεια και το ταλέντο του για τους πολλούς. Ο ίδιος μπορεί να φαίνεται «τραβάτε με κι ας κλαίω», γιατί δεν προτίθεται να μπει σε μπελάδες, όταν όμως ανταποκριθεί στο σωστό κάλεσμα, διαπρέπει.
Το 4, μας δίνει την ασυνείδητη πλευρά, που διακρίνεται εμφανώς από τους άλλους, για τον ίδιο όμως αποτελεί ακόμα κι έκπληξη. Αφορά ιδιότητές του που ο ίδιος καταφέρνει ν’ αναγνωρίσει εμπειρικά, παρατηρώντας τι συμβαίνει στην ζωή του. Αυτή η πλευρά, αντίθετα από την ασυνείδητη, δίνει μια συμπεριφορά πολύ κοινωνική κι επικοινωνιακά, άκρως μεταδοτική. Καταλαβαίνουμε έτσι και την επιτυχημένη πορεία του στον διαφημιστικό χώρο. Οι ευκαιρίες τις ζωής του, έρχονται πάντα μέσα από το δίκτυο επαφών του, το οποίο είναι ευρύτατο και δημιουργείται, χωρίς καν να το επιδιώξει και γι αυτό λέξη κλειδί είναι «οπορτουνιστής», όχι βέβαια με την κακή έννοια που συνηθίζουμε να ταυτίζουμε την λέξη. Απλά, είναι έτσι σχεδιασμένος να συντονίζεται μαζί του πολύς κόσμος που τον αναγνωρίζει και του παρέχει τις κατάλληλες ευκαιρίες να εργαστεί.
Εξουσία
Ο καθένας έχει την δική του, ατομική εξουσία, που μπορεί να εμπιστεύεται τυφλά, για την λήψη σωστών αποφάσεων. Ενημερωτικά, για κανέναν δεν είναι η λογική, η οποία χρησιμεύει μόνο σαν εξωτερική μας εξουσία,  επικοινωνία με τους άλλους και καθοδήγησή τους όπου χρειαστεί. Στην δική του περίπτωση λοιπόν, εξουσία του είναι το συναισθηματικό κέντρο, το λεγόμενο Ηλιακό Πλέγμα. Αυτό είναι το κέντρο της συναισθηματικής νοημοσύνης και δεν ταυτίζεται με την έννοια που συνηθίζουμε να δίνουμε στα συναισθήματα. Η εξουσία αυτή σημαίνει ότι ο άνθρωπος που την διαθέτει, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λειτουργεί παρορμητικά και μέσα από συναισθηματική φόρτιση, γιατί θα ζει για να μετανιώνει γι αυτές του τις αποφάσεις. Είναι και πρέπει να είναι δύσκολος, μέχρι να πάρει τις αποφάσεις του. Όταν θα υποκύπτει σε εξωτερικές πιέσεις να βιαστεί στο οτιδήποτε, το αποτέλεσμα θα είναι απογοητευτικό. Πρέπει να νοιώσει πότε είναι σε διαυγή συναισθηματική ετοιμότητα για μια απόφαση και όχι νωρίτερα. Ούτε ο ίδιος μπορεί να επισπεύσει αυτή την διαδικασία και θα πρέπει να της επιτρέπει ν’ αναδύεται μόνη της. Αυτό συχνά μπορεί να το μπερδεύουμε με την έννοια της λογικής, όμως δεν είναι τίποτα άλλο από τη σωστή χρονική τοποθέτηση της αντίληψης στο σύνολο της χημείας που παράγεται ως συναισθηματικό κύμα με τα πάνω και τα κάτω του. Νοιώθοντας αυτό το κύμα με τις διακυμάνσεις του, έρχεται και η ώρα της διαύγειας, ώστε ν’ ανταποκριθεί σωστά. Στρατηγική λοιπόν αυτής της εξουσίας, είναι να μην παρασύρεται από το τώρα, για να μπορεί η αλήθεια της ν’ αναδυθεί στον σωστό χρόνο.
Καθορισμένα κανάλια
Ότι καθορισμένο στο σωματογράφημα, δείχνει την αλήθεια μας, γιατί εκεί ρέει η ενέργειά μας διαρκώς, μ’ έναν συνεπή κι αξιόπιστο τρόπο. Τα καθορισμένα μέρη, αποτελούν την επίδραση που έχει ο άνθρωπος στους άλλους ανθρώπους και το περιβάλλον του. (Τα ακαθόριστα μέρη του κάθε σχεδιασμού, όσα βλέπουμε λευκά δηλαδή, είναι οι περιοχές που δεχόμαστε τις εξωτερικές επιδράσεις της ζωής. Το μυαλό μας λανθασμένα μπορεί να ταυτίζεται με αυτές, υιοθετώντας συνήθειες, έξω από την αλήθεια μας, εδώ όμως δεν θα επεκταθώ σε αυτά, για να δώσω έμφαση σε ότι ανήκει στην πραγματική του φύση και μόνον).
40-37 Το κανάλι της κοινωνίας. Το Σχέδιο αυτού, που είναι το μέρος που ψάχνει το όλον του.
(Πύλη 40: Η Πύλη της φιλίας και της οικογένειας. Πύλη 37: Πύλη της μοναχικότητας και της διανομής).
Σκοπός της ζωής του είναι ν ανακαλύψει που και πώς ανήκει μέσα στο μεγάλο σκηνικό της κοινωνίας αλλά και της ζωής ολόκληρης και να συμπληρώσει με το δικό του κομμάτι το μεγάλο παζλ.  
Η σωστή λειτουργία αυτού του καναλιού, προκύπτει όταν ο άνθρωπος δεν βιάζεται κι επιτρέπει να έρθουν σ αυτόν οι κατάλληλοι σύμμαχοι, ώστε μέσα από υγιείς δεσμούς αλληλοϋποστήριξης να δημιουργηθεί μια αρμονική  μεταξύ τους κοινωνία ευημερίας. Ο άνθρωπος έχει την ανάγκη, το «παζάρι» των σχέσεων να διατηρείται καθαρό, πάνω στις αρχές της δικαιοσύνης. Χρειάζεται επίσης να διατηρεί μια καλή ισορροπία μεταξύ των διαφορετικών πλευρών της ζωής του. Γίνεται φίλος με τους συνεργάτες του και χρειάζεται να υπάρχει απ ευθείας επαφή μαζί τους, για να γίνεται σωστά ότι είναι να κάνουν.
5-15 Το κανάλι του ρυθμού. Το Σχέδιο του να είσαι στην ροή.
(Πύλη 5: Πύλη των σταθερών ρυθμών και της αναμονής. Πύλη 15: Η Πύλη των άκρων και της μετριοφροσύνης).
Ο άνθρωπος που έχει αυτό το κανάλι, μπορεί να επηρεάσει τους ρυθμούς των άλλων,  φέρνοντάς τους σε αρμονία με την ζωτική δύναμη και αυτήν την ίδια την δημιουργία, γιατί ευθυγραμμίζεται με το βαθύτερο μοντέλο ρυθμού της ζωής. Αρκεί ο ίδιος ν’ ακολουθεί τους φυσικούς του εσωτερικούς ρυθμούς, οι οποίοι θα είναι τελείως δικοί του και διαφορετικοί, μπορούν όμως να προσαρμόζονται ανάλογα τις περιστάσεις, καθώς αυτές εξελίσσονται. Όταν ανταποκρίνεται στην ζωή σωστά, είναι σε απόλυτο συντονισμό με την ροή της.
63-4 Το κανάλι της λογικής. Το Σχέδιο της διανοητικής ηρεμίας ανάμικτης με την αμφιβολία.
(Πύλη 63: Η Πύλη της αμφιβολίας και του μετά την ολοκλήρωση. Πύλη 4: Η Πύλη της διατύπωσης και της νεανικής απερισκεψίας).
Είναι πιο υγιές για τον άνθρωπο με το κανάλι αυτό, να χρησιμοποιήσει τα διανοητικά του χαρίσματα στην υπηρεσία των άλλων, παρά με αυτά να προσπαθήσει να κατανοήσει την δική του ζωή. Το κανάλι αυτό αντιπροσωπεύει την επιστημονικότητα και τον σκεπτικισμό που χρειάζεται ν αξιολογήσει τα πάντα μέσα από την λογική. Ο άνθρωπος αυτός είναι εδώ για να εμπνεύσει μέσα από την αμφισβήτηση, μέσα από λογικό φιλτράρισμα και μέσα από τον εντοπισμό  ασυνεπειών, προκειμένου να διασφαλιστεί το οτιδήποτε, μακριά από ακαταλληλότητα και  παρερμηνεία. Το μυαλό του ανθρώπου δουλεύει διαρκώς γι απαντήσεις, που δίνουν λύσεις για το μέλλον που τον ανησυχεί. Οι απαντήσεις που θα διαθέτει θα είναι πολύ ψαγμένες βέβαια, θ αξίζουν πραγματικά όμως, αν δοκιμαστούν κι αποφέρουν πρακτικά αποτελέσματα.
Πιθανόν ν’ ασχοληθώ περισσότερο με τον σχεδιασμό του κάποια στιγμή στο μέλλον, προς το παρόν λοιπόν,  πολύ- πολύ συμπυκνωμένη η αλήθεια του γενετικού του Σχεδίου είναι:
Ο άνθρωπος που ανταποκρινόμενος στην ζωή, αφού αποφασίσει με συναισθηματική διαύγεια, στο σωστό κάλεσμα (της ζωής), έχει όλη την ζωτική ενέργεια και το φυσικό ταλέντο, να συνεργαστεί φιλικά με τους άλλους, ώστε μέσα από λογική, πρακτικότητα και σωστούς ρυθμούς, να επιδράσει για την δημιουργία μιας κοινωνίας με υγεία, ηθική και αξίες, που εξασφαλίζουν την ευημερία της και ένα καλύτερο μέλλον, καθώς διαμορφώνεται σε αρμονία με την φυσική ροή και αφθονία της ζωής.
Λίγο – πολύ, διαπιστώνω πράγματα που λέει κι ο ίδιος στις προεκλογικές του ομιλίες και μου ακούστηκαν αληθινά από το στόμα του.
Μαζί με την καλή επιτυχία, του εύχομαι να μπορεί ν’ ακολουθεί την αλήθεια της φύσης του Ανθρώπινου Σχεδίου του και τότε είμαι σίγουρη ότι πρόκειται να εμπνεύσει και να επηρεάσει πολύ-πολύ κόσμο ακόμα,  γιατί έτσι μας συμφέρει!!!