Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Ολική έκλειψη Ηλίου 21/8/17

Η ολική έκλειψη Ηλίου γίνεται στις 21/8, στην 29ηο του Λέοντα, στο Sabian σύμβολο όπου μια γοργόνα βρίσκεται σκαρφαλωμένη σε μια βραχώδη ακτή, περιμένοντας τον πρίγκιπα που θα της φέρει αθανασία.

Ο συμβολισμός αυτός σχετίζεται με μια μεταμόρφωση. Νέοι τρόποι και νέες μορφές ύπαρξης, αναδεικνύονται μέσα από το παρελθόν που μένει πίσω εν’ όψη ενός νέου ξεκινήματος, μιας νέας σχέσης ή κατάστασης ζωής. Σ’ αυτή τη νέα κατάσταση, η αθανασία συμβολίζει αυτό που για τον καθένα, δίνει την αίσθηση εκπλήρωσης του σκοπού της ζωής του.

Παράλληλα υπάρχει η ανάγκη αλλά και η προσδοκία μιας αναγνώρισης. Σαν την γοργόνα, κάποιος νιώθει διαφορετικός μέσα στο πλήθος, θέλει να σταθεί στα δυο του πόδια, αλλά επιζητά την ολοκλήρωση του εαυτού του και μέσα από τις σχέσεις. Η επιθυμία είναι ν’ αναγνωριστεί και από κάποιον άλλον για να μην νιώθει σαν αόρατος. Χρειάζεται προσοχή όμως να μην εξαρτηθεί η συμπεριφορά του από τις σχέσεις, μόνο για την επιβεβαίωση της ύπαρξης μέσα από την εκτίμηση των άλλων.

Μπορεί επίσης να σημαίνει πως άλλοι άνθρωποι και ιδιαίτερα κάποιος συγκεκριμένος, μπορεί να γίνει αιτία να εκδηλωθούν νέες ικανότητες και ταλέντα που εκφράζοντάς τα κάποιος, γίνεται περισσότερο ο εαυτός του.

Αναζητώντας το βαθύτερο νόημα στα γεγονότα που θα πρωτοστατήσουν, βρίσκουμε στον χάρτη της έκλειψης (υπολογισμένο γι’ Αθήνα), τη νέα Σελήνη στον Λέοντα σε σύνοδο με τον Άρη (κυβερνήτη του ωροσκόπου), τον Βόρειο Δεσμό και τον βασιλικό απλανή αστέρα Βασιλίσκο (πρόσφατα «εγκαταστημένο» στην 0Ο Παρθένου), μέσα στον 6Ο οίκο.

Ο οίκος αυτός εξακολουθεί να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον σε θέματα υγείας κι εργασίας όπως και στον χάρτη της σεληνιακής έκλειψης και γίνεται η αφετηρία κρίσιμων αλλαγών.

Με δύο συνεχόμενα εντατικά «workshops επαγγελματικού προσανατολισμού» υπό την αιγίδα των εκλείψεων, μάλλον είναι αναμενόμενο το φαινόμενο όλο και περισσότερων επαγγελματικών αλλαγών, και από πολλούς, η επιλογή ενός χόμπι για επάγγελμα.

Μέσα από την λεόντεια ενέργεια που βάζει τελεία σ’ ένα παρελθόν κι ανοίγει νέο κεφάλαιο ζωής, θα πρωταγωνιστήσουν θέματα αγαπημένων προσώπων, παιδιών και θέματα ηγεσίας και πρόσωπα από κάθε χώρο που χαίρουν αναγνώρισης και προβολής.
Βλέπε επιφανή ονόματα και μορφές ηγεσίας από τον χώρο την πολιτικής, της καλλιτεχνίας, των επιστημών, του αθλητισμού, των επιχειρήσεων κ.τ.λ. σε συλλογικό αλλά και ατομικό επίπεδο.

Θα δούμε την απώλεια προσώπων που άφησαν το δικό τους λαμπερό και χαρακτηριστικό στίγμα στον τομέα τους, τη δύση διαφόρων μορφών ηγεσίας και την ανατολή νέων.

Αυτό το τελευταίο κακό δεν μου φαίνεται, γιατί όπως θα έχετε παρατηρήσει κι εσείς, ο πλανήτης ολόκληρος, πάσχει σ’ αυτόν τον τομέα και από αυτό το «είδος».

Ας πούμε απλά πως η ανθρωπότητα, μπούχτισε να συναντάει στα ηγετικά μοντέλα που επικρατούν, τις κατώτερες δονήσεις του ζωδίου του Λέοντα, έναντι του αναμενόμενου, που θα ήταν την αριστεία των λεόντειων ιδιοτήτων.

Κλασσικά, παραδοσιακά αλλά και αρχετυπικά, στο πρόσωπο ενός ηγέτη με δύναμη κι εξουσία, συγκεντρώνεται η εκτίμηση, ο θαυμασμός κι επενδύεται τουλάχιστον η ελπίδα αν όχι και η εμπιστοσύνη.

Στις μέρες μας, όλο και περισσότερο βιώνουμε την διάψευση, την απογοήτευση, αλλά και μεγάλο θυμό, διαπιστώνοντας πως οι ηγέτες μας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, είναι μαριονέτες ενός «κατώτερου» προγράμματος, δραματικά «μικρότεροι», των προσδοκιών μας κι ανίκανοι να κρατούν το τιμόνι που αναλαμβάνουν.

Στην συνείδηση των πολλών πια, τα πρόσωπα των ηγετών προκαλούν την καχυποψία, την περιφρόνηση, την αγανάκτηση, τη χλεύη, τα σιχτιρίσματα, έως και τις κατάρες.

Οι καιροί επιτάσσουν την ανάγκη ανάδυσης ενός νέου και πιο εξελιγμένου μοντέλου ηγέτη, ικανού να οδηγήσει το ανθρώπινο είδος σ’ ένα καλύτερο μέλλον ειρήνης, προόδου, ανάπτυξης κι ευημερίας.

Αναζητούνται ηγέτες με μεγαλείο ψυχής και σκοπό ζωής στην συνείδησή τους, την ατομική ευθύνη να συνεισφέρουν στον κόσμο, υπηρετώντας πρακτικά το ανώτερο καλό (Κρόνος κυβερνήτης 10ου και 11ου οίκου στον Τοξότη, στον 9ο οίκο, σε μεγάλο τρίγωνο φωτιάς με την νέα Σελήνη στον Λέοντα στον 6ο οίκο).

Ηγέτες εργατικούς που μάχονται στην υπηρεσία αυτών που οδηγούν (η έκλειψη στον 6Ο οίκο), με το προσόν όχι μιας ωφελιμιστικής λογικής (Ερμής ανάδρομος στην Παρθένο) αλλά αυτό της αγάπης για τη ζωή στην καρδιά τους και όπλα τους την δημιουργικότητα, τις ικανότητες και τα ταλέντα τους (ποιοτικά στοιχεία Λέοντα), αντί να συντηρούν αυλές, προσωπικές φιλοδοξίες και σκοτεινά συμφέροντα.

Ηγέτες που καινοτομούν, δεν εκβιάζονται, δεν συμβιβάζονται ούτε κι εξαγοράζονται (Ουρανός στον 1Ο οίκο στο μεγάλο τρίγωνο με την έκλειψη, σε τετράγωνο με την Αφροδίτη), τολμούν και δεν ολιγωρούν (ωροσκόπος Κριός, εμπλοκή Άρη), δεν χάνουν την αμεροληψία τους, δεν λησμονούν, κρατούν τη σοφία του παρελθόντος, (κυβερνήτης Νότιου Δεσμού ο Ουρανός και Κρόνος ανάδρομος στον Τοξότη σε μεγάλο τρίγωνο με την έκλειψη) χωρίς να φυλακίζονται σ’ αυτό, όταν χρειάζονται βαθιές μεταμορφώσεις και τομές στο σύστημα που κληρονόμησε η εξουσία τους, ακόμα κι αν υπάρχει αντίσταση  από ανησυχίες ενός ελίτ κατεστημένου (Πλούτωνας ανάδρομος στον 10Ο σε τετράγωνο με Δία στον Ζυγό –έξαρση Κρόνου- στον 7Ο οίκο).

Ηγέτες αυτόφωτοι (Λέοντας), που δεν ξιπάζονται (η έκλειψη στον 6Ο οίκο), δεν υποτιμούν ούτε υπερτιμούν σύμμαχους ή αντιπάλους κι αναγνωρίζουν την ισότιμη σπουδαιότητα της συμβολής των άλλων στο ειρηνευτικό, αναπτυξιακό τους έργο (Δίας σε εξάγωνα με Άρη/Κρόνο).

Ηγέτες που με το παράδειγμά τους εμπνέουν και τους άλλους να εμπιστεύονται τον εαυτό τους και να ηγούνται στη ζωή τους, με την δική τους αυθεντική σφραγίδα (Λέοντας – Ουρανός).

Μια τέτοια σφραγίδα έρχονται να βάλουν και τα παιδιά που γεννιούνται τώρα στον κόσμο, αναζωπυρώνοντας την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Στο παρόν, η έκλειψη μας καλεί αντί να περιμένουμε από εξωτερικούς ηγέτες σωστή διακυβέρνηση για την δική μας τη ζωή, να ρίξουμε τον προβολέα στον εαυτό μας και να ξανασυστηθούμε μαζί του. Πού εμπιστευτήκαμε την ηγεσία του;

Ίσως την βρούμε κάπου παραδομένη, παγιδευμένη, εν υπνώσει ή και ξεπουλημένη από την ίδια μας τη λογική, σ’ έναν «φτηνό» ή απλά «παραπλανητικό» βωμό.

Ας θυμηθούμε…

Από πότε αρχίσαμε να νιώθουμε «μικρότεροι», «λιγότεροι»;

Πού εγκαταλείψαμε την περηφάνεια μας;

Πού υποτιμήσαμε τη φύση μας και δεν εμπιστευθήκαμε τον εαυτό μας;

Πού μεταθέσαμε την ευθύνη για τις αποφάσεις της ζωής μας;

Πώς χάσαμε την αθωότητά μας;

Πού αφήσαμε όμηρο τη χαρά μας κι εκβιάσαμε το γέλιο μας;

Πότε δειλιάσαμε μπροστά σε μια αλήθεια μας;

Τι δεν έχει αγάπη στη ζωή μας;

Πόσο είμαστε ένοχοι ετεροφωτισμού ή δράσης, μόνο για τις εντυπώσεις;

Όποιες κι αν είναι οι απαντήσεις, με την έκλειψη έχουμε την ευκαιρία να ξυπνήσουμε και να επανορθώσουμε. Η πραγματική, δική μας εσωτερική ηγεσία περιμένει ν’ αναγνωριστεί, ν’ απελευθερωθεί και μέσα από την δυναμική επανέναρξη της έκλειψης να μας οδηγήσει στην αυτοεκπλήρωση.

Για περισσότερες οδηγίες προς «ναυτιλλομένους», μπορούμε ν’ ακολουθήσουμε τις παραπομπές του χάρτη μας…

Σε ποιον οίκο μας πέφτει η έκλειψη;

Υπάρχουν γενέθλιοι πλανήτες που αγγίζονται από αυτήν;

Σε ποιον οίκο βρίσκεται ο γενέθλιος Ήλιος μας και ποια τα αιτήματά του στο ωροσκόπιό;

Ο χορηγός του Ήλιου μας, ποιος είναι και τι κάνει;

Ποιος κυβερνάει τον 5Ο οίκο του ωροσκοπίου;

Ή απλά… ας επιτρέψουμε στο φως μας να λάμψει απενοχοποιημένα!!!





  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου