Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

2012 - ΕΚΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΑΣ ΜΥΘΟ
Έλληνες αστρολόγοι μιλούν στην ομάδα σπουδαστών του http://www.myhoroscope.gr/ για τα αστρολογικά δρώμενα του 2012:

Αγαπητές Αικατερίνη, Θούλη, Ελένη, Εύη κι Έλενα,

ομολογώ ότι το αίτημά σας, δεν ανήκει στην σφαίρα των αγαπημένων μου θεμάτων έρευνας και μπήκα στον πειρασμό να σας απαντήσω, ότι απλά υπάρχουν αρμοδιότεροι συνάδελφοι που ασχολούνται με την κοσμική και πολιτική αστρολογία, ώστε να μην αποσπάσω χρόνο από τις δραστηριότητές μου για κάτι που δεν μ’ ενθουσιάζει και να το κλείσω εκεί.
Η διατύπωση του αιτήματός όμως, μου δίνει την αφορμή και την ευκαιρία να μοιραστώ μαζί σας, έναν απ’ τους πιο καυτούς αστρολογικούς προβληματισμούς και να τοποθετηθώ σύμφωνα με τις διαπιστώσεις της μέχρι τώρα προσωπικής μου έρευνας (η οποία φυσικά δεν σταματά…).

Στην επιστολή σας ρωτάτε, «τι πιστεύω ότι θα φέρει το 2012 στην πατρίδα μας…».

Προβληματισμός μου για πολλοστή φορά… κατά πόσον, η αστρολογική μελέτη μας εξουσιοδοτεί να πιστεύουμε, πόσο μάλλον να το ισχυριζόμαστε, ότι μπορούμε να προβλέπουμε συγκεκριμένα μελλοντικά γεγονότα?

Πέραν της αυτογνωσίας, της βαθύτερης κατανόησης των άλλων ανθρώπων, και της συμπαντικής λειτουργίας, η πρόβλεψη συγκεκριμένων γεγονότων ζωής, αποτελεί ισχυρό κίνητρο για την μελέτη της Αστρολογίας, για να μην πω και το ισχυρότερο, τουλάχιστον για τους περισσότερους..

Στο παρελθόν της αστρολογικής μου ενασχόλησης, όταν κι εγώ ξεκίνησα να μελετώ ότι αφορά την πρόβλεψη, άλλοτε πέρασα πολύ άσκημα περιμένοντας δραματικά γεγονότα που δεν έγιναν και άλλοτε απογοητευτικά, περιμένοντας τον ουρανό με τ’ άστρα που δεν εμφανιζόταν…
Οι περιπτώσεις που δεν επαληθεύτηκαν είτε δυσοίωνες είτε ευοίωνες προβλέψεις συγκεκριμένων γεγονότων, με οδήγησαν στην αναζήτηση κι έρευνα σχεδόν όλων των αστρολογικών τεχνικών και μεθόδων, ψάχνοντας για χαμένα κλειδιά της Αστρολογίας και εντίμως μπορώ να πω, πως μέχρι σήμερα, καμιά δεν μου εξασφάλισε συστηματικά, την «απόλυτη πρόβλεψη». 

Πρέπει να πω ωστόσο, ότι η μέθοδος που για μένα πλησιάζει περισσότερο σε αυτό που εννοούμε πρόβλεψη γεγονότος, είναι η τεχνική της Ωριαίας κι αυτό γιατί η φύση της Ωριαίας προϋποθέτει ερωτήσεις για συγκεκριμένα γεγονότα, όπου σ’ αυτά ακριβώς αποδίδονται οι ιδιότητες που διαγράφονται στον χάρτη.

Ας λέμε επιτέλους τα πράγματα με τ’ όνομά τους και όχι με εντυπωσιακές πιασάρικες λεζάντες τύπου «εδώ οι καλές - ακριβείας προβλέψεις, για περάστε παρακαλώ…» που απαιτεί η «αγορά» από τους επαγγελματίες αστρολόγους..
Κι αν κάποιος συνάδελφος έχει αντίθετη άποψη κι έχει ανακαλύψει την μαγική τεχνική, με μεγάλη μου χαρά να διδαχτώ απ’ αυτόν και ταπεινά να τον προσκυνήσω.

Μέχρι τότε, επιτρέψτε μου να το θεωρώ από φαιδρό, έως ματαιόδοξο και παραπλανητικό, το να ισχυρίζεται Αστρολόγος ότι προβλέπει ακριβείας μελλοντικά γεγονότα.

Συχνά βλέπουμε κείμενα ή αναφορές αστρολόγων, να συνοδεύονται με παραδείγματα των επιτυχημένων προβλέψεών τους. Αντίθετα δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς αυτοκαταστροφικός αστρολόγος να προβάλλει τις αποτυχημένες του προβλέψεις, που μάλλον θα επιχειρεί ενοχικά να διαγράψει κι από την ίδια του τη μνήμη.
Κι αυτό γιατί συλλογικά, έχουμε αποδεχθεί κι επιτρέψει να ταυτίζεται η Αστρολογία με την Μελλοντολογία και ο καλός Αστρολόγος με τον Μελλοντολόγο.

Αντιλαμβάνομαι βέβαια, ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά… Απ’ τη μια η ζήτηση του εν αγνοία «αγοραστικού κοινού» κι απ’ την άλλη η ανάγκη της εμπορικότητας του προϊόντος που ζητάνε οι επιχειρηματίες εργοδότες αστρολόγων, για να προσελκύσουν αυτό το κοινό, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια…

Όμως κάποτε, όλοι εμείς που αγαπάμε την Αστρολογία γι αυτό που είναι και όχι γι αυτό που νομίζουν λανθασμένα οι πολλοί, ότι θα πρέπει να είναι, πρέπει να γίνουμε πιο ξεκάθαροι όσον αφορά το αντικείμενό μας, αρνούμενοι να συντηρήσουμε την εμπορική παραμυθολογία της Αστρολογίας.

Η δήλωση πρόβλεψης γεγονότων, χρειάζεται υπεύθυνη διευκρίνιση και προσεκτική διαχείριση γιατί ο αστρολογικός αποσυμβολισμός και η ερμηνεία που δίνεται μέσα από τις όποιες -τολμώ να πω- συχνά αφοριστικές ερμηνευτικές «συνταγές», επηρεάζουν πολύ βαθιά και καθοριστικά τον συμβουλευόμενο και τη ζωή του. Συχνά, όχι μόνο δεν έχουν να του προσφέρουν κάτι πραγματικά ουσιαστικό, αλλά επιδρούν και πολύ αρνητικά.

Δεν αναιρώ την δυνατότητα της πρόβλεψης, την απορρίπτω σαν αυτοσκοπό και την δέχομαι σαν σύμπτωμα της αστρολογικής αλήθειας που μας συνδέει με την ολότητα που εκδηλώνεται μέσα από την αλληλεπίδραση.

Προσωπικά, δεν ταυτίζω την Αστρολογία με την Μελλοντολογία κι εξακολουθώ να ερευνώ την πρόβλεψη, όχι πλέον για να περιμένω συγκεκριμένα γεγονότα, πόσο μάλλον για να πείσω κάποιον που με συμβουλεύεται γι αυτά.

Ερευνώ για να παρατηρώ, ν’ ανακαλύπτω και ν’ απολαμβάνω πόσο μαγευτικά, εκφράζεται η σύνδεση του μικρόκοσμου με τον μακρόκοσμο και να συμμετέχω, με αυτοσυνείδηση στην εξέλιξη της ζωής. Αυτό λοιπόν και μόνον, μπορώ να παρέχω και ως υπηρεσία σε όσους με συμβουλεύονται.

Μέσα από την Αστρολογία προσπαθώ να αποκωδικοποιήσω τον συμπαντικό τρόπο λειτουργίας, ώστε ν’ ανακαλύπτω, όχι αυτά καθ’ αυτά τα γεγονότα, αλλά τη σημασία των εκδηλωμένων γεγονότων, που λειτουργούν ως τα μέσα για την απόκτηση συγκεκριμένων εμπειριών που μας αφυπνίζουν συνειδησιακά, αντί να ενθαρρύνω μια παθητική ή και αγωνιώδη αναμονή του «αναπόφευκτου».

Βλέπω τις πλανητικές ενδείξεις, ως ευκαιρίες εξέλιξης, γιατί έτσι μπορώ να εικάζω την θετικότερη έκφρασή τους, μέσα από συγχρονιστική συνειδησιακή συνεργία.

Από την έρευνα πάντα, διαπιστώνεται πως η συνείδηση του παρατηρητή από μόνη της συμβάλλει στην διαμόρφωση του αποτελέσματος κάτι που αναδεικνύεται και από την σύγχρονη επιστήμη.

Κάθε τι στην Αστρολογία, όπως και σ’ ότι αφορά τον ορατό υλικό μας κόσμο, είναι διττό. Για την καλύτερη και την χειρότερη πλανητική ένδειξη, υπάρχει πάντα και η καλύτερη και η χειρότερη εκδοχή ερμηνείας. Γι αυτό και για έναν οποιοδήποτε αστρολογικό χάρτη ανάλογα τον αστρολόγο που θα τον μελετήσει, θα είναι και η ερμηνεία που θα προκύψει, μέσα από το προσωπικό του φίλτρο. Ανάλογα και τον αποδέκτη της ερμηνείας, μπορεί ν’ ακολουθεί η επαλήθευση ή μη της πρόβλεψης, όπου συχνά βλέπουμε και το αποτέλεσμα της «αυτοεκπληρωμένης  προφητείας».

Καίριο ζήτημα για μένα αποτελεί εν τέλει, η συνείδηση του κατόχου του χάρτη να είναι σ’ εγρήγορση, ώστε μέσα από τις συγχρονιστικές εξελίξεις που παρατηρεί και ζει ως γεγονότα,   ν’ αποκτά την βιωματική εμπειρία της αυτοαναγνώρισης που οδηγεί στην αυτοεκπλήρωση.

Άλλωστε και στην Ιατρική που είναι επιστήμη, για την θεραπεία ασθενών που πάσχουν από την ίδια ασθένεια, μια συγκεκριμένη θεραπευτική αγωγή είναι αποτελεσματική κατά περίπτωση. Έτσι και στην Αστρολογία που δεν είναι καν αποδεκτή σαν επιστήμη, ισχύει το… «κατά περίπτωση».

Για τον λόγο αυτό, θεωρώ σημαντικό το ρόλο του Αστρολόγου στη σχέση του με τον άνθρωπο που τον συμβουλεύεται, όταν τον ενθαρρύνει ν’ ανακαλύπτει τις νέες εξελικτικές του δυνατότητες, στην διάρκεια του χρόνου, αντί να τον προσδιορίζει μέσα από τις «ακριβείς αστρολογικές του προβλέψεις», που συχνά μπορεί να εντυπωσιάσουν ως προς την ευστοχία τους, δεν συμβάλλουν όμως στο ελάχιστο στην αυτοσυνείδηση του συμβουλευόμενου και αποδυναμώνουν την συνεργία.

Στην ενεργή αλληλεπίδραση, η ζωή ως εκδηλωμένη πραγματικότητα ανά πάσα στιγμή αυτοσχεδιάζεται και αυτοδημιουργείται και άρα δεν προβλέπεται.

Μέσα από αυτή μου την τοποθέτηση, θ’ αρκεστώ ν’ απαντήσω στο αρχικό ερώτημά σας πως θέλω να πιστεύω, πως η κρισιμότητα που βρίσκεται η πατρίδα μας, είναι η απαραίτητη εξελικτική φάση, για ν’ αφυπνιστούμε οι πολίτες της ο καθένας σαν ατομικότητα και ν’ αναγνωρίσουμε πόσο έχουμε συμβάλλει στην διαμόρφωση της σημερινής δεινής μας κατάστασης, είτε με την δράση μας, είτε με την παθητική ανοχή μας, υποκινούμενοι από κάποιο φόβο. Κι αυτό, όχι για να χρεωθεί κάποιος το φταίξιμο, αλλά για να προχωρήσουμε  σοφότεροι και αναπροσανατολισμένοι συλλογικά, μακριά «από ένοχες» κατευθύνσεις του παρελθόντος και χωρίς φόβο, να επιτρέψουμε στην ζωή να μας καθοδηγήσει μέσα από τους φυσικούς της κύκλους, στην αναγέννηση, γιατί μετά από το πιο πυκνό σκοτάδι, έρχεται πάντα η αυγή!

Τις λεπτομερέστερες αστρολογικές αναλύσεις του ωροσκοπίου της Ελλάδας θα τις αφήσω για τους συναδέλφους που ειδικεύονται στα κοσμικά ωροσκόπια κι εμένα θα μου επιτρέψετε ν’ ασχοληθώ με τα ατομικά ωροσκόπια κοινών θνητών που αναζητούν να εκπληρώσουν τον προσωπικό τους «μύθο».

Ελπίζοντας στην επιείκειά σας για την εκτός θέματός σας φλυαρία μου, εύχομαι ένα αστροφώτιστο 2012 και καλή επιτυχία στην εργασία σας.

Με αγάπη κι εκτίμηση,
Εβίτα Ζαχαριάδου  

http://www.myhoroscope.gr/forum/ετήσιες-προβλέψεις-ζωδίων-113/2012-εκπληρώστε-τον-προσωπικό-σας-«μύθο»-12757/ 

1 σχόλιο: