Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

Ερώτηση Ωριαίας: Θα χωρίσει ο εραστής μου από την γυναίκα του για να είμαστε μαζί;


Η ερώτηση έγινε από μια γυναίκα, που μόλις είχε βγει από τον γάμο της και ήταν η σειρά του εραστή της τώρα να χωρίσει απ’ τον δικό του γάμο, για να ζήσουν μαζί.

Εδώ έχουμε έναν χάρτη που απ’ την αρχή του, δεν προμηνύει τίποτα καλό.
Παραδοσιακά βέβαια, θα λέγαμε πως η αρχική μοίρα του ωροσκόπου αποτελεί απαγορευτικό κανόνα για να προχωρήσουμε σε ερμηνεία. Στην περίπτωση αυτήν όμως, η αρχική μοίρα του Υδροχόου που ανατέλλει, είναι αντιπροσωπευτική του πολύ πρόσφατου χωρισμού της.
Η προσωπική της κατάσταση από την όλη εικόνα του 1ου οίκου, δείχνει αναστατωμένη (Ουρανός στον 1ο), απογοητευμένη (Ποσειδώνας στον 1ο ), θυμωμένη (Άρης στον 1ο), μπλοκαρισμένη (κυβερνήτης της Κρόνος ανάδρομος), να έχει δυνατά αισθήματα για τον εραστή της και να εξαρτάται απ' αυτόν και τα λόγια του, ενώ κατά βάθος ξέρει ότι είναι ψευτράκος (ο Κρόνος κυβερνήτης της στο ζώδιο του 5ου της, Δίδυμοι στον 5ο, κυβερνήτης του Ερμής σε αδυναμία) και πιθανόν έχει αρχίσει να του ασκεί πιέσεις (Κρόνος σε σύνοδο με τον 5ο ).
Απ’ την άλλη, αυτόν τον βρίσκουμε στον Τοξότη στον παράγωγο 7ο του, δηλαδή στον 11ο του ωριαίου, όπου δίνει  τίτλους στον γάμο του και όχι στην ερωτούσα, σε σύνοδο ιδιομοιρίας με τον δυσμενή Νότιο Δεσμό και καμένο από Ήλιο. Για να επισημάνω την σημασία του Τοξότη, ν' αναφέρω ότι επρόκειτο για ζευγάρι αλλοδαπών.
Παράλληλα η Σελήνη ως συγκυβερνήτης της ερωτούσας, επίσης εξαρτημένη από τον γάμο του (μέσα στον 7ο του), κατά παράξενο τρόπο σε αμοιβαία υποδοχή με τον κυβερνήτη του Δία (σε έξαρση ανάδρομο), να πηγαίνει  να καεί από Ήλιο. Τελευταία όψη που θα έχει είναι η σύνοδός της με τον Ερμή (εραστή).

Με αυτές τις ενδείξεις η απάντηση κρίθηκε αρνητική.
Αυτή η νέα κατάσταση που μόλις είχε διαμορφωθεί, δύσκολα θα άλλαζε για να της δώσει την εξέλιξη που περίμενε (γωνιακές ακμές στα σταθερά, κυβερνήτης 1ου της και 7ου του εραστή ανάδρομοι). Η σχέση της δείχνει να παραμένει άτυχη και κρυφή (κάψιμο από Ήλιο, Ερμής σε σύνοδο Νότιο Δεσμό) και ο εραστής να την κοροϊδεύει και να διατηρεί το δίπορτο (διπλή φύση ζωδίου και τελευταία όψη Σελήνης με Ερμή/Νότιο Δεσμό), εφ’ όσον και η φύση του γάμου του, (ο οποίος παρέμενε ισχυρός από έξαρση και φιλοξενούσε και την Σελήνη), επέτρεπε πολλά περιθώρια για την κρυφή παράλληλη σχέση του, χωρίς να διαταράσσεται πραγματικά απ' αυτήν.

Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια μετά, ώστε η ερωτούσα μας να καταφέρει η ίδια ν’ απεγκλωβιστεί από αυτή την βασανιστική κατάσταση που έδειχνε ο χάρτης ότι είχε περιέλθει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου