Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΩΡΙΑΙΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ



Η Ωριαία Αστρολογία είναι ένας πανάρχαιος κλάδος της Αστρολογίας που η τεχνική  της διαφέρει από αυτήν που εφαρμόζουμε στην Γενέθλια Αστρολογία και στις διάφορες μεθόδους πρόβλεψης, όπου έχουν αναπτυχθεί κι ενσωματωθεί πολλές καινοτομίες.

Η Αστρολογία με το πέρασμα των αιώνων εξελίσσεται κι εμπλουτίζεται, μέσα από τις ανακαλύψεις νέων πλανητών και αστεροειδών, αλλά και τις νέες τεχνικές που αναπτύσσονται μέσα από την μελέτη, την παρατήρηση, την έρευνα, τον πειραματισμό.

Η Ωριαία Αστρολογία, παρ’ όλες τις εκσυγχρονιστικές τάσεις και στάσεις, είναι ίσως η πιο πιστή στις παραδοσιακές αρχαιοελληνικές της ρίζες, διατηρώντας την αξιοπιστία της, στο σύγχρονο πολιτισμικό μας σκηνικό.

Δεν έχουν λείψει βέβαια και τα πιο τολμηρά ρεύματα στην Ωριαία που καταργούν πολλά παραδοσιακά στοιχεία της με σκοπό να την απλοποιήσουν αλλά και να την αναπροσαρμόσουν στη σύγχρονη πιο ανθρωπιστική και λιγότερο ντετερμινιστική κοσμοαντίληψη.

Προσωπική μας θέση, είναι η αξιόπιστη βάση της να παραμείνει ακλόνητη, ενώ παράλληλα να μπορεί να εμπλουτίζεται εξελικτικά, μέσα από μια γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στο παλιό και στο νέο.

Η παραδοσιακή Ωριαία Αστρολογία χρησιμοποιεί μόνο τους επτά παραδοσιακούς πλανήτες μέχρι και τον Κρόνο και καθόλου τους νεοανακαλυφθέντες εξωκρόνιους Ουρανό, Ποσειδώνα και Πλούτωνα.

Στην δική μας γέφυρα επικοινωνίας δεν τους προσκαλούμε, αν όμως αυτοπροσκληθούν, θα προσπαθήσουμε ν’ αφουγκραστούμε το μήνυμά τους. Αυτό δηλαδή σε περιπτώσεις που βρίσκονται σε γωνιακές ακμές, ή συνδέονται «εξόφθαλμα» με τους δείκτες μας.

Το παρόν είναι απόσπασμα από τον τόμο 9 "Ωριαία κι επιλεκτική Αστρολογία" των εκδόσεων 4π Ειδικές Εκδόσεις Α.Ε. Η Ωριαία γράφτηκε από τις αδελφές Εβίτα και Τίνα Ζαχαριάδου και η Επιλεκτική από τον Karl-Heinz Ottinger. Όλη η σειρά των αστρολογικών τόμων, στον παρακάτω σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου