Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΙΑΙΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ;


Η τεχνική της  Ωριαίας Αστρολογίας χρησιμοποιείται όταν θέλουμε ν’ απαντήσουμε σε πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις και γεγονότα κι αυτό την κάνει ότι πλησιέστερο υπάρχει στην έννοια της πρόβλεψης και ίσως το πιο συναρπαστικό κομμάτι της Αστρολογίας.

Μέσα από την μελέτη ενός γενέθλιου ωροσκοπίου και των συστημάτων πρόβλεψης, πάντα μπορούμε ν’ ανιχνεύουμε τα θέματα που θα κληθούμε από τη ζωή να διαχειριστούμε. Κανείς όμως δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα τις αποφάσεις που θα παρθούν γι αυτά, την τελική τους μορφή, ή τα πολύ συγκεκριμένα επιμέρους στοιχεία τους.

Για παράδειγμα, ξέρω ότι αν δεν προσέξω σήμερα, θα έχω κάποια απώλεια και πραγματικά, χάνω το πορτοφόλι μου. Τα υπόλοιπα μέρη της Αστρολογίας σταματάνε εκεί.

Εκεί ακριβώς που σταματάει η υπόλοιπη Αστρολογία, αρχίζει η Ωριαία.

Για την Ωριαία Αστρολογία, δεν χρειάζεται να έχουμε το ωροσκόπιο αυτού που ρωτάει, αν και σε κάποιες περιπτώσεις, είναι επιβοηθητικό.

Έχασα το πορτοφόλι μου. Το ξέχασα κάπου; Μου το κλέψανε; Θα το ξαναβρώ;

Έκανα μια ενδιαφέρουσα γνωριμία χτες το βράδυ. Τι εντύπωση του έκανα; Θα μου τηλεφωνήσει; Θα ξαναβρεθούμε; Μήπως είναι παντρεμένος?

Χιλιάδες τα ερωτήματα που γεννιούνται καθημερινά και όσο πιο αυθεντικά και σημαντικά είναι γι αυτόν που τα ρωτάει, τόσο το σύμπαν συναινεί, να του δοθούν απαντήσεις μέσα από αυτή την θαυμαστή τέχνη.

Η  βάση της σχετίζεται με δύο θεωρίες. Η μια είναι η συγχρονικότητα του διάσημου ψυχαναλυτή κι ερευνητή της Αστρολογίας Carl Gustav Jung, ο οποίος ύστερα από έρευνες,  κατέληξε στο συμπέρασμα πως δύο πράγματα μπορούν να συμβαίνουν ταυτόχρονα και ενώ δεν έχουν καμία φανερή σχέση, συγχρονίζονται  δημιουργώντας μια αλληλουχία μεταξύ τους. Μια αρχή την οποία δεν ανακάλυψε πρώτος ο Jung ωστόσο, ήταν ο πρώτος ο οποίος διατύπωσε τον όρο   συγχρονικότητα, μια βασική αρχή την οποία υποστηρίζει και ολόκληρη η Αστρολογία.

Η δεύτερη θεωρία είναι αυτή της αναλογίας, που μας έρχεται απ’ τον Ερμή τον Τριμέγιστο  και λέει πως ότι γίνεται στον Μακρόκοσμο (μακρόκοσμος θεωρείται οτιδήποτε βρίσκεται εκτός ορίων της Γης, το ευρύτερο σύμπαν δηλαδή), γίνεται και στον Μικρόκοσμο ( οτιδήποτε δηλαδή βρίσκεται εντός ορίων της Γης), με απλά λόγια η θεωρία της αναλογίας που συνδέει τον Ουρανό με την Γη.

Πρακτικά, στην Ωριαία Αστρολογία αυτό σημαίνει  πως την στιγμή που κάποιος θέτει ένα ερώτημα καταστρώνουμε έναν χάρτη με τις πλανητικές θέσεις αυτής της συγκεκριμένης στιγμής. Από αυτόν το χάρτη έχουμε αντίστοιχα, το ωροσκόπιο που απεικονίζει την κατάσταση του ερωτώντα, του θέματος που τον απασχολεί αλλά και την απάντηση σε αυτό, από τις όψεις που προηγούνται αν αφορά το παρελθόν και τις όψεις ακολουθούν, αν αφορά το μέλλον.


Το παρόν είναι απόσπασμα από τον τόμο 9 "Ωριαία κι επιλεκτική Αστρολογία" των εκδόσεων 4π Ειδικές Εκδόσεις Α.Ε. Η Ωριαία γράφτηκε από τις αδελφές Εβίτα και Τίνα Ζαχαριάδου και η Επιλεκτική από τον Karl-Heinz Ottinger. Όλη η σειρά των αστρολογικών τόμων, στον παρακάτω σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου