Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Πανσέληνος στον άξονα Υδροχόου/Λέοντα



Μια ιδιαίτερα ευχάριστη Πανσέληνος πραγματοποιείται στις 6:27' πμ. στον Υδροχόο και στον άξονα που σχετίζεται με το άνοιγμα των πνευματικών μας οριζόντων, τις καινοτομίες, την ανεξαρτησία, τη δημιουργικότητα, τον έρωτα, τα φλερτ και τα παιδιά .


Για εκείνους που ανέλαβαν με υπομονή και σύνεση να διεκπεραιώσουν τα αιτήματα της προηγούμενης Νέας Σελήνης στις 19/7, αυτή η Πανσέληνος είναι η ανταμοιβή τους μιας και θ’ ανακαλύψουν πως οι φιλότιμες προσπάθειες τους βρήκαν ανταπόκριση.


Οι θετικές όψεις που σχηματίζει η Πανσέληνος με τον Δία από το ζώδιο των Διδύμων και τον Ουρανό από τον Κριό ευνοούν τα ζώδια του αέρα (Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι) και τα ζώδια της φωτιάς (Κριοί, Λέοντες, Τοξότες) που είναι γεννημένοι στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου και στις αρχές του δευτέρου.


Για τα ζώδια της γης (Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι) και του νερού (Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθείς) θα υπάρξουν κάποιες συγκρούσεις, ενδεχομένως κι ανασφάλειες οι όποιες αν υπερεκτιμηθούν θα πάρουν τις ανάλογες διαστάσεις και θα φέρουν τ' ανάλογα αποτελέσματα.


Γενικότερα... αέρας ανανέωσης, φρεσκάδας, αισιοδοξίας, ευθυμία, θετικά συναισθήματα αλλά και συναισθήματα πρωτόγνωρα που οδηγούν σ’ αλλαγές που ως στόχο έχουν την αφύπνιση κοιμισμένων συνειδήσεων, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά της σημερινής Πανσελήνου.


Τα ερωτικά ζητήματα, τα θέματα που σχετίζονται με τα παιδιά, τους στόχους και τα όνειρα μας για το μέλλον έχουν την τιμητική τους, Με τον Ήλιο να βρίσκεται στον 1ο οίκο της Πανσελήνου ίσως φανεί πως οι περισσότεροι από εμάς εστιάζουμε κυρίως στις προσωπικές μας επιδιώξεις ωστόσο, η ανάδρομη πορεία του Ερμή στον Λέοντα επίσης στον 1ο οίκο κάνει τη διαφορά αφού μας δίνει το κίνητρο να δούμε που και με ποιους έχουμε κάνει λάθη ώστε να επανεκτιμήσουμε πρόσωπα και καταστάσεις.


Η Σελήνη στον ακριβώς απέναντι οίκο δεχόμενη με τη σειρά της τις αντίστοιχες ευνοϊκές όψεις που δέχεται ο Ήλιος αποδεικνύει με τη σειρά της πως μέσα από την διαφορετικότητα το Εγώ με το Εμείς, του εγωισμού με τον αλτρουισμό, του ατομικού με το συλλογικό, μπορεί να βρεθεί κοινή συνισταμένη ώστε να υπάρξει, όχι ταύτιση (δεν είναι αυτό το ζητούμενο), αλλά αλληλοσυμπλήρωση.


Όσο για το απόγευμα της αυριανής ημέρας, το τρίγωνο της Σελήνης με τον Άρη από τον Ζυγό στις 6΄05¨ μας δίνει το κίνητρο ώστε να εκφράσουμε τα ειλικρινή συναισθήματα μας με θάρρος, τόλμη και γοητεία.


Καλή Πανσέληνο!


Τίνα Ζαχαριάδου.


Το παρόν είναι αναδημοσίευση από εδώ:


http://astrikiarmonia.blogspot.gr/





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου