Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015

Νέα Σελήνη στον Σκορπιό 11/11/15 - Το ιερό μονοπάτι των Θεαινών

Νέα Σελήνη στην 19η-20η μοίρα του Σκορπιού, στο  Sabian Symbol που μια γυναίκα ανοίγει τις σκοτεινές κουρτίνες που έκρυβαν ένα ιερό μονοπάτι...
Πράγματα του παρελθόντος που ήταν κρυμμένα και μυστήρια, αποκαλύπτονται μετά από μακριά αναμονή. Αποκαλύπτεται ένα νέο ανεξερεύνητο «μονοπάτι».
Τα μυστήρια των θηλυκών Θεοτήτων.
Τα γυναικεία όργανα αναπαραγωγής.
Προσκλήσεις στο άγνωστο.
Απαγορεύσεις αποσύρονται.
Προχωρήματα.
Απογυμνώσεις.

Ο ωροσκόπος για την Αθήνα στην 1η μοίρα του Καρκίνου, μας δίνει το Sabian Symbol του ναυτικού που ετοιμάζεται να αντικαταστήσει τη σημαία του καραβιού με μια νέα.


Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος μέσα απ’ το ζώδιο του Σκορπιού, πόσο μάλλον στην προκειμένη περίπτωση, με τις μοιραίες όψεις που είναι ενεργές.

Αν και η πτωτική αυτή Νέα Σελήνη, με τον Ήλιο και τον Ερμή στον Σκορπιό προωθούν βαθιές μεταμορφώσεις, σε συμμαχική όψη εξαγώνου με τον Δία πρόθυμο να εργαστεί για εξυγίανση , ο Ουρανός επιδρά επάνω τους με χιαστί.

Αποτέλεσμα ο μοιραίος πλανητικός σχηματισμός Jod (Δάχτυλο του Θεού). Αν λάβουμε υπ’ όψη μας και τους αστεροειδείς Έριδα (σε σύνοδο με Ουρανό) και Ήρα (σε αντίθεση με Ουρανό), το σχήμα είναι ακόμα πιο εκρηκτικό με σημείο εκτόνωσης την Ήρα και όλον τον σχηματισμό, από Jod, να καταλήγει σε Μπούμερανγκ.

Ταπεινωτικές οι προσαρμογές κι εμπόλεμη η κατάσταση που έχει επιβάλλει ο ανατρεπτικός Ουρανός με την Έριδα. Αιφνίδια μπλοκαρίσματα στην ομαλή εξέλιξη, στερούν διεξόδους σε επίπονα υπαρξιακά διλήμματα και δοκιμάζουν το ηθικό και τη συνείδηση. Ενώ η αντίθεση με την Ήρα, που πασχίζει να κρατήσει τα προσχήματα αφοσιωμένη στη νομιμότητα, κάνει επιτακτική την ανάγκη της αντικειμενικής συνειδητοποίησης κάθε κατάστασης και την αναζήτηση ευαίσθητων ισορροπιών, που όμως δύσκολα κερδίζουν τη συναίνεση αντίθετων πλευρών, καθώς μετρούν απώλειες. Κάποιοι κοινοί στόχοι μοιραία δεν θα κατακτηθούν ποτέ. Κάποιοι δρόμοι, απλά έπρεπε να χωρίσουν.
ΟΜΩΣ… με παντοδύναμο σύμμαχο τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, καμιά εμπειρία δεν πάει ποτέ χαμένη. Είναι αυτός που δίνει τη δύναμη, ν’ αφήσεις πίσω σου ότι έκλεισε τον κύκλο του και πρέπει να γίνει παρελθόν και τη δυνατότητα στα τοξικά στοιχεία να μεταλλαχτούν στα δομικά υλικά μια εντελώς καινούργιας πραγματικότητας που πρόκειται να γεννηθεί.

Στην συμμαχία βρίσκουμε και τον αστεροειδή Χείρωνα, να συμπράττει θεραπευτικά από τον 10ο οίκο σ’ αυτό το αλχημιστικό νέο ξεκίνημα, ενώ η παρουσία του Ποσειδώνα σε σύνοδο με το μεσουράνημα, μας προϊδεάζει για μια πορεία αναζήτησης ιδανικών, με άγνωστο προορισμό.
Άρης, Αφροδίτη, Κρόνος, συμμετέχουν στο σκηνικό χωρίς πρωταγωνιστικούς ρόλους, δίνουν όμως επιπρόσθετα το στίγμα τους. Ο Άρης σε σύνοδο με τον Β. Δεσμό προωθεί τα πράγματα για λίγο ακόμα με πρακτικό τρόπο και η Αφροδίτη με τον Κρόνο, συμμαχούν ως ειρηνικοί πρεσβευτές κι εξισορροπητικοί παράγοντες.   

Κριός
Προσοχή σε εκρηκτικές σας συμπεριφορές, όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως εσείς τα θέλετε. Ένα νέο οικονομικό μονοπάτι μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας προς το καλύτερο. Αναζητήστε άλλους τρόπους διαχείρισης κοινών οικονομικών κι επωφεληθείτε από νέες ρυθμίσεις. Ακολουθείστε το ένστικτό σας και τολμήστε να μοιραστείτε με τους σημαντικούς άλλους βαθύτερες ανησυχίες κι επιθυμίες σας. Ξεδιπλώστε το ερωτικό σας ταπεραμέντο, καλλιεργείστε την βαθύτερη οικειότητα, δείξτε τη γυμνή σας αλήθεια.

Ταύρος
Αναζητήστε τόπους χαλάρωσης κι εκτόνωσης της εσωτερικής σας έντασης, καθώς φαίνεται να καταπιέζεστε αρκετά προσπαθώντας να διατηρήσετε μια καλή έξωθεν εικόνα. Κάποιες αποκαλύψεις μπορεί να σας φέρουν σε αμήχανη θέση, με τη διπλωματία σας όμως θα τα διαχειριστείτε κατάλληλα. Μια νέα γνωριμία απ’ τον κοινωνικό σας περίγυρο ή μια σημαντική συνεργασία θα παίξει σημαντικό ρόλο και μπορεί ν’ αλλάξει τη ζωή σας αναπάντεχα.

Δίδυμοι
Κάποιοι φίλοι, μπορεί να προκαλέσουν αναπάντεχες αναστατώσεις στο οικογενειακό σας περιβάλλον, ενώ οι στόχοι σας θα χρειαστούν επαναπρογραμματισμό. Οι  γεννημένοι τις πρώτες του ζωδίου που είστε αδέσμευτοι, μπορείτε να σταθεροποιήσετε κάποια αισθηματική σχέση, ενώ οι δεσμευμένοι, να καταφέρετε να μοιραστείτε όμορφες στιγμές με τους συντρόφους σας, που είναι ιδιαίτερα πιεσμένοι αυτή την περίοδο. Στα εργασιακά μπορεί να σας εκνευρίσουν εξωτερικές παρεμβάσεις, κρατήστε όμως την ψυχραιμία σας κι αναζητήστε ένα νέο τρόπο υγείας κι ευεξίας του οργανισμού σας, που θα δώσει περισσότερη ποιότητα στη ζωή σας.

Καρκίνος
Μια κολασμένη αγωνία και σασπένς από αναπάντεχες εξωτερικές εξελίξεις, μάλλον δεν θα σας επιτρέψουν να χαλαρώσετε καθόλου με αυτή τη νέα Σελήνη. Μην μπείτε στον πειρασμό να προσπαθήσετε να ελέγξετε τα πράγματα, ακόμα κι αν τα βλέπετε στο χείλος του γκρεμού. Αντιθέτως, αφεθείτε στη ροή, ανταποκριθείτε με το ένστικτό σας, απολαύστε τον εαυτό σας σε πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια νέα ιστορία πάθους, απελευθερώστε την δημιουργικότητά σας, διασκεδάστε, τολμήστε να ρισκάρετε και να τραβήξετε την προσοχή.

Λέων
Μάλλον κάποια πράγματα που θέλατε να πιστεύετε, δεν ήταν ακριβώς έτσι. Μήπως είναι ώρα να επαναπροσδιορίσετε τις αξίες σας και να αναγνωρίσετε τις προτεραιότητές σας? Διαφορετικά, θυσιάζονται πράγματα που δεν περιορίζονται μόνο σε υλικά. Αναζητήστε μέσα σας αλήθειες για τις βαθύτερες ανάγκες και τα κίνητρά σας και περιφρουρήστε ότι είναι πραγματικά σημαντικό για σας. Επιτρέψτε σε λογαριασμούς του παρελθόντος να κλείσουν κι ανοίξτε την ψυχή και το σπίτι σας, σε αυτά που θέλετε να σας φέρει το μέλλον.

Παρθένος
Κάποιες απροσδόκητες κρίσιμες καταστάσεις, σας υπενθυμίζουν, πως η ζωή δεν διαδραματίζεται σε πειραματικό εργαστήριο, ούτε σ’ αποστειρωμένο δοκιμαστικό σωλήνα. Δεν ωφελεί ν’ αγχώνεστε διαρκώς με λεπτομέρειες, προγράμματα και μεθοδολογίες, γιατί δεν κρίνονται πάντα από σας οι εξελίξεις. Μια άβολη αρχικά αναπροσαρμογή, μπορεί να σημειοδοτήσει ένα νέο κύκλο ανάπτυξής σας. Μια μετακίνηση, ή μια πληροφορία θα σας οδηγήσει στην εξερεύνηση ενός πεδίου γνώσης που θ’ αλλάξει ριζικά το πώς βλέπετε τα πράγματα και τον τρόπο που θα επηρεάζετε τους άλλους στην επικοινωνία μαζί τους.

Ζυγός
Πόση τρέλα μπορεί ν’  αντέξει κανείς, χωρίς να ξέρει τι του ξημερώνει απ’ τους άλλους; Εσείς πάντως, όχι μόνο αντέχετε αρκετή, αλλά σας ελκύει κιόλας. Αν και σας δημιουργούνται αναστατώσεις κι ανασφάλεια, με όπλα σας την γοητεία και την ψυχραιμία βγαίνετε κερδισμένοι. Κερδισμένοι μπορεί να βγείτε και οικονομικά, - αν και δεν γλυτώνετε κάποιες διαρροές - , γιατί με τη Νέα Σελήνη, ένα νέο διαφορετικό και γόνιμο οικονομικό εγχείρημα, μπορεί να σας προσφέρει τη δυνατότητα για μεγαλύτερη άνεση και σιγουριά.

Σκορπιός
Προφυλάξτε το νευρικό σας σύστημα που θα είναι πιο ευάλωτο, και προετοιμαστείτε για έκτακτες αναγκαστικές προσαρμογές που αλλάζουν την καθημερινή σας ρουτίνα, αλλά και τους στόχους σας που για λίγο ακόμα μοιάζουν μετέωροι και αμφιλεγόμενοι. Κλείστε την πόρτα στο παρελθόν με τις τοξικές του επιδράσεις, αναγνωρίσετε τις πραγματικές σας ανάγκες και δυνατότητες. Εξερευνήστε άφοβα στο νέο μονοπάτι που σας αποκαλύπτει η ζωή κι ανακαλύψτε την δική σας προσωπική σφραγίδα. Μπορεί να μην βλέπετε πού οδηγεί, να θυμάστε όμως πως είναι ιερό και η ψυχή σας ήρθε να το περπατήσει.

Τοξότης
Κάποια δημιουργικά πλάνα σας ή ρίσκο, μπορεί να μην έχουν την αναμενόμενη εξέλιξη, και να κλονίσουν τη μεθοδική επαγγελματική σας πορεία. Θα χρειαστεί να αναπροσαρμόσετε κάθε μυστική σας προετοιμασία, για να πετύχετε επεκτατικές φιλοδοξίες σας. Υποστηρικτικοί φίλοι, δεν θα λείψουν από το πλευρό σας, αλλά ούτε και «καλοθελητές». Φροντίστε ν΄ αποφύγετε να εμπλακείτε σε αθέμιτα παιχνίδια, γιατί ο σκοπός, δεν θ’ αγιάσει τα μέσα και θα δημιουργήσετε ισχυρούς εχθρούς. Καλή εποχή για ενδοσκόπηση, διαλογισμό κι αποκαλύψεις μυστικών και μυστηρίων.

Αιγόκερως
Δύσκολη η Νέα Σελήνη για οικογενειακή ηρεμία και θαλπωρή. Το οικογενειακό περιβάλλον μάλιστα, μπορεί να προκαλέσει εσωτερικό αναβρασμό, δύσκολα διλήμματα και να σας αποσπάσει από στόχους και δραστηριότητες με το φιλικό σας περιβάλλον. Τα επαγγελματικά σας όμως, θα δουν καλύτερες μέρες, ενώ εκεί που δεν θα το περιμένετε, κάποιοι «φύλακες άγγελοι» μπορεί να σας αποκαλύψουν ένα νέο δρόμο για την επίτευξη μακροπρόθεσμων στόχων σας. Επίσης, σημαντικές θ’ αποδειχτούν νέες φιλίες που θα ξεκινήσουν από τώρα.

Υδροχόος
Αποφύγετε τον προκλητικό τρόπο επικοινωνίας, στο στενό ή κι ευρύτερο περιβάλλον σας, αλλά και τις σπασμωδικές κινήσεις όταν οδηγείτε. Γενικά κουβαλάτε έναν αέρα εκνευρισμού και αναστάτωσης. Αυτό από μια πλευρά είναι και καλό, γιατί προκειμένου οι άλλοι να απαλλαγούν από σας, θα κάνουν ότι μπορούν να σας ανοίξουν τον δρόμο για να προχωρήσετε μακριά τους. Με κάποιο τρόπο πάντως, θα κερδίσετε τη δημόσια προσοχή και πρέπει να αξιοποιήσετε την ευκαιρία για την επαγγελματική σας εξέλιξη. Παράλληλα, ένα ταξιδάκι μπορεί να σας κάτσει ευχάριστα, ή ένας έρωτας από μακριά.

Ιχθύες
Μέχρι να καταλάβουν οι άλλοι τι θέλετε, θα έχουν κάψει τα εγκεφαλικά τους κύτταρα. Γι’ άλλη μια φορά το ασύλληπτο της ύπαρξής σας δεν συλλαμβάνεται, εκτός ίσως των γεννημένων των πρώτων ημερών που γειώνονται αναγκαστικά από δεσμεύσεις επαγγελματικών υποχρεώσεων. Έστω με το ένα πόδι, γιατί το άλλο πάντα συννεφοπερπατεί. Μήπως ήρθε η ώρα να βρείτε οδηγό στην περιπλάνηση? Έναν δάσκαλο, πνευματικό πατέρα, ή γκουρού? Η Νέα Σελήνη πάντως, σύνορα δεν σας βάζει και πάλι φευγάτοι βρίσκεστε και ταξιδιάρηδες, έτοιμοι για μακρινές εξερευνήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου