Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ 26-11-2015

Πανσέληνος στην 4ηο των Διδύμων, στο Sabian Symbol με τα χριστουγεννιάτικα φυτά που φέρνουν το χριστουγεννιάτικο πνεύμα στο σπίτι…
Άνοιγμα καρδιάς, αναγνώριση της σημαντικότητας των δικών μας, κοντινών, αγαπημένων  ανθρώπων. Συμβολισμός ανακωχής, ειρήνης, συμφιλίωσης  κι επανασύνδεσης, σε προσωπικό ή ευρύτερο επίπεδο.
Ζεστασιά, χαρά, προσδοκία. Κοινωνικοί, θρησκευτικοί, οικογενειακοί εορτασμοί και μνήμες τους… 


Συμβολισμός που συμπωματικά ταιριάζει και με το πνεύμα των εορταστικών ημερών που έρχονται. Θα επικρατήσει όμως, ή απλά θα τονίσει ανικανοποίητες ανάγκες;

Ο συμβολισμός αυτής της ζωδιακής μοίρας μας προειδοποιεί επίσης για αντίθετη εκδήλωση. Για επιφανειακά κολπάκια δηλαδή, που απλά επιδιώκουν να δώσουν χαρούμενες εντυπώσεις και δήθεν στενές συνδέσεις, επαφές, και τυπικότητες που δεν έχουν βάθος και πραγματικό νόημα. Τονίζει μάλιστα την αίσθηση της μοναξιάς, την αμέλεια της οικογένειας, τον αποκλεισμό ανθρώπων λόγω διαφορετικών πεποιθήσεων, την έλλειψη εορταστικού πνεύματος και τη νοοτροπία Scrooge.

Οι προηγούμενες προειδοποιήσεις, ενισχύονται θα λέγαμε, εξετάζοντας τον χάρτη της πανσελήνου.

Βεβαίως με τη Σελήνη των Διδύμων οι επικοινωνιακές μας ανάγκες αναδεικνύονται κι επαυξάνουν και αυτό υποστηρίζει και ο Άρης από το Ζώδιο του Ζυγού με όψη τριγώνου. Κοινωνικός και διπλωμάτης, αναγνωρίζει την ισχύ εν τη ενώσει και παίζει τον ειρηνευτικό ρόλο του διαιτητή. Από αυτή τη θέση, έχει περισσότερες πιθανότητες να διεκδικήσει και να κερδίσει, με την συναίνεση και τη συνδρομή άλλων, παρά αν στηριχτεί στις δικές του δυνάμεις.

Και σ’ αυτή την κατεύθυνση είναι και οι όψεις εξάγωνων του με την τριπλή σύνοδο Ήλιου/Κρόνου/Ερμή στον Τοξότη. Σε αυτή την κατεύθυνση, εντάσσεται και η παρουσία του αδύναμου Δία στη Παρθένο στον πρώτο οίκο της πανσελήνου, δίνοντας μια καλή διάθεση γι’ ανάπτυξη με πρακτικούς, μεθοδικούς τρόπους, που υποστηρίζονται από το τρίγωνό του με τον Πλούτωνα.

Μέχρι εδώ καλά.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής όμως αυτής της πανσελήνου είναι ο Ποσειδώνας, που μας προτρέπει να μην υπολογίζουμε «χωρίς τον ξενοδόχο».

Σε σχηματισμό Ταυ-τετράγωνο με τα φώτα, Ερμή και Κρόνο, αλλά και χιαστί με Άρη, αναδεικνύει τις νοσηρές καταστάσεις χωρίς ν’ αφήνει πολλά περιθώρια για επιτυχημένα αποτελέσματα.

Απάτες, αυταπάτες, ξεσκεπάσματα, διαψεύσεις, σκάνδαλα εξασθένηση και διάλυση, τιτλοφορούν τις εξελίξεις. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, ακούγεται, λέγεται ή αναμένεται, γι’ αυτό ας κρατάμε «μικρό καλάθι» και ας αποφεύγουμε τοξικές επαφές, συναλλαγές και σκέψεις.

Σίγουρα έχει να αναδείξει επίσης, αρκετό υλικό για συμπόνια, ανιδιοτελή προσφορά κι αισθήματα, μετάνοια και συγχώρεση.

Όμως προσοχή! Ας μην ξεχνάμε πως ο άξονας των μεταβλητών, δείχνει υποτροπές κι επαναληψημότητα.
Άνθρωποι που επανειλημμένα έχουν καταχραστεί την καλοσύνη και την ανοχή μας, μάλλον δεν πρέπει να τους δοθεί πλέον μια επόμενη ευκαιρία. 
Ας καταλάβουμε λοιπόν, ποιοι άνθρωποι θα χρειαστεί να παραμείνουν στο παρελθόν. Άλλωστε αυτό επισημαίνει και η όψη αντίθεσης της Αφροδίτης με τον Ουρανό.

Ας επιτρέψουμε στον χρόνο να κάνει τη δουλειά του κι ας βρούμε δημιουργικές διεξόδους, μέχρι να διαλυθεί η σύγχυση, που μπορεί να μας παρασύρει σε φαύλους προορισμούς.

Κριός
Έντονα κινητική κι επικοινωνιακή η διάθεσή σας, καλύτερα να μασάτε όμως, παρά να μιλάτε… Προσέξτε, για ν΄ αποφύγετε να παραπληροφορήσετε, ή να σας παραπληροφορήσουν. Να μετράτε τα λόγια σας, ώστε ν’  αποφύγετε υποσχέσεις ή δηλώσεις που μπορεί να σας εκθέσουν. Καλή περίοδος ν’ αντιληφθείτε πού είχατε κάνει λανθασμένες εκτιμήσεις και ν’ αναζητήσετε την επιείκεια των άλλων.

Ταύρος
Καιρός να καταλάβετε μέχρι πού μπορείτε ν’ «απλωθείτε», γιατί κάποιες επιδιώξεις σας, ίσως είναι ανεδαφικές, ή θα σας κοστίσουν δυσανάλογα. Προσοχή σε αλόγιστη οικονομική διαρροή, για να καταφέρετε ν’ ανταπεξέλθετε σε κάποιες οικονομικές επιβαρύνσεις, που ξέρετε πως δεν μπορείτε ν’ αποφύγετε. Η παραγωγικότητά σας πάντως φαίνεται ν’ αποδίδει.

Δίδυμοι
Πρωταγωνιστές της πανσελήνου εσείς, οι ανάγκες σας, οι ιδέες σας, τα διλήμματα αλλά και η σύγχυσή σας. Στοχεύστε στη εξισορρόπηση των αντιφατικών σας αναγκών, καθώς αυτές θα καθρεφτίζονται στις σχέσεις. Ίσως να μην είστε ακόμα σε θέση ν’ αναγνωρίσετε την σωστή για σας κατεύθυνση που θέλετε για τη ζωή σας. Μπορείτε όμως ν’ ακολουθήσετε την δημιουργικότητά σας, αλλά και ν’ αναγνωρίσετε ανάμεσα στις πολλές και διάφορες επιλογές, αυτά που δεν θέλετε. Σταθείτε λοιπόν σ’ αυτά και δια της εις άτοπον απαγωγής, κάπου καλύτερα θα βρεθείτε.

Λέων
Πολλές οι ευκαιρίες για σας ώστε να επικοινωνήσετε, να βγείτε, να βρεθείτε ανάμεσα σε φίλους και να μοιραστείτε μαζί τους συναισθήματα, ιδέες και πλάνα, αρκεί να μην βασιστείτε πως αυτά θα υποστηριχτούν με άλλων τις «πηγές». Μόνο με την συνεπή σας δράση θα μπορέσετε να προωθήσετε αυτά που σας ενδιαφέρουν. Παράλληλα, κάποιοι από σας θα πρέπει να είναι προσεκτικοί να μην «μπουρδουκλωθούν σε ερωτικό-φιλικές περιπέτειες.

Παρθένος
Εξακολουθεί να είναι μια ευρύτερη χρονικά αναπτυξιακή περίοδος για σας, θα χρειαστεί όμως να έχετε κάποιες επιφυλάξεις και να προνοήσετε, παίρνοντας κάποιες δέουσες προφυλάξεις. Μην βιαστείτε καθόλου να κινηθείτε, σε σχέσεις ή συνεργασίες δεσμευτικές. Για ότι θέλετε να προχωρήσετε, θα πρέπει να βασιστείτε στις δικές σας δυνάμεις. Διαπιστώστε αν διαθέτετε γερά θεμέλια, πριν αρχίσετε να «χτίζετε».
Αν βασιστείτε ή εξαρτηθείτε απ’ τους άλλους, θ’ αποδειχτούν ή αδύναμοι, ή παραπλανητικοί.

Ζυγός
Αν δεν το έχετε καταλάβει ακόμα, σας προτρέπει και η πανσέληνος ν’ ασχοληθείτε με τον εαυτό σας και να του δίνετε αυτό που χρειάζεται, χωρίς να περιμένετε την έγκριση των άλλων. Πάρτε πρωτοβουλίες, κι οι  άλλοι μάλλον θ’ ακολουθήσουν αυτή τη φορά. Η πνευματική σας καλλιέργεια, κερδίζει πόντους ενδιαφέροντος και τα ταξιδάκια απόδρασης, μπορεί να «στοιχειώσουν» το νου σας, καθώς η ρουτίνα της καθημερινότητας, πολύ θα σας βαραίνει. Μην αμελείτε την υγείας σας και την ξεκούρασή σας.

Σκορπιός
Μεγάλη η πρεμούρα για την τακτοποίηση των οικονομικών σας εκκρεμοτήτων.  Τι έχετε, τι δεν έχετε τι θέλετε να έχετε και τι να μοιραστείτε; Στις περισσότερες περιπτώσεις, σας ευνοεί μια καλή προετοιμασία γι’ αργότερα, παρά να περιμένετε κάποιο θετικό αποτέλεσμα στο εδώ και τώρα. Καλό θα ήταν να μην ανακοινώνετε τα σχέδιά σας και να μην επιτρέψετε το «δημιουργικό σας χάος», που θα είναι στα φόρτε του, να σας παρασύρει σ’ έλλειψη πρακτικότητας που θα σας κοστίσει.

Τοξότης
Θέλετε ν’ ανοίξετε τα φτερά σας, να επεκταθείτε και ν’ απογειωθείτε με άλλους, σ’ εντυπωσιακούς πτητικούς σχηματισμούς. Κάτι όμως στο εσωτερικό σας GPS δεν θα τα πάει πολύ καλά και ίσως σαμποτάρει τις σχέσεις με σημαντικούς για σας συντρόφους. Καλές οι πτήσεις, όταν θα χρειαστεί να προσγειωθείτε στο έδαφος όμως, θα ξαναβρεθείτε σε «λιμνάζοντα ύδατα» που κρύβουν ανεξερεύνητα μύχια μυστικά που επιμένετε να μην θέλετε να τα δείτε.

Αιγόκερως
Διαχρονικό και στην δική σας περίπτωση επίκαιρο το «εν οίδα ότι ουδέν οίδα». Όσο και να θέλετε να διακρίνετε ξεκάθαρα το τοπίο, τόσο πιο αποπροσανατολισμένοι θα βρεθείτε. Ομολογείστε το μπέρδεμα και τη σύγχυσή σας και αποφύγετε τελεσίδικες δηλώσεις, ή συμφωνίες, γιατί δεν θα μπορείτε να είστε σίγουροι για τίποτα. Σας χρειάζεται νοητική ανάπαυση. Στα επαγγελματικά σας θα έχετε μια ικανοποιητική κινητικότητα, αλλά να θυμάστε να μην εξαντλείτε τον οργανισμό σας.

Υδροχόος
Δημιουργικούς κι ερωτικούς σας αναδεικνύει αυτή η πανσέληνος, αλλά και δραστήριους και φευγάτους. «Ότι του φανεί του Λολοστεφανή». Δεν είναι να σας πάρουν και πολύ στα σοβαρά, «καλά να περνάμε, να περνάτε, να περνάνε…». Τα θέλετε όλα και τίποτα, που σημαίνει πως δεν ξέρετε και τι θέλετε κι αυτό μπορεί να μπερδέψει αρκετούς ενδιαφερόμενους που παρασύρονται από την ατίθαση γοητεία σας, ενώ εσείς προσανατολίζεστε σε εξωτικούς προορισμούς.

Ιχθύες
Εκούσια ή ακούσια, γίνεστε τα θύματα ή οι θύτες αυτών των ημερών. Πρωταγωνιστές στο μπέρδεμα, την παραπληροφόρηση, τη σύγχυση, το χάος, στέλνετε ή και συλλαμβάνετε μηνύματα αποπροσανατολισμού. Κινδυνεύετε να κινηθείτε ανεύθυνα κάτι που μπορεί ν’ απογοητεύσει δικούς σας ανθρώπους και να σας εκθέσει κι επαγγελματικά. Παράλληλα όμως, οικονομικές σας αξιώσεις και διεκδικήσεις, μπορούν ν’ αποδώσουν, καθώς επίσης και η καλλιτεχνική δημιουργία.    




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου