Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ ΑΠΟ 2/11/11 ΕΩΣ 26/11/11 (Μέρος 1ο)

Μέσα στο όλο φαινομενικά σκοτεινό και πραγματικά ταραγμένο πλανητικό σκηνικό που δονεί την καθημερινότητά μας, έρχονται και κάποια αισιόδοξα μηνύματα, με το πέρασμα της Αφροδίτης στον Τοξότη.
Ο μικρός ευεργέτης του ζωδιακού, δεν έχει παρά μόνον θετικές γωνίες να σχηματίσει μέσα από αυτό το ζώδιο και το σημαντικότερο, θα βρίσκεται σε αμοιβαία υποδοχή με τον μεγάλο ευεργέτη του ζωδιακού τον Δία, που βρίσκεται ανάδρομος στον Ταύρο.
Η σχέση δύο πλανητών, όταν ο ένας βρίσκεται σε ζώδιο του άλλου, ακόμα κι αν μεταξύ τους δεν σχηματίζεται γωνία, αποκτά μεγάλη σημασία.
Υπάρχει μεταξύ τους μια αλληλοϋποστήριξη και λειτουργούν σαν να υπάρχει ένα κοινό μέτωπο, όπου συνεργάζονται οι ιδιότητές τους, ώστε όταν κάνει γωνίες με άλλους ο ένας, να επωφελείται, ή να επιβαρύνεται ανάλογα κι ο άλλος.
Στην προκειμένη περίπτωση, κανένας απ’ τους δυο τους, δεν θα σχηματίσει κάποια κύρια δυσαρμονική γωνία το διάστημα αυτό, οπότε μπορούμε να ελπίζουμε ότι οι ευεργετικές τους ακτίνες θα χρωματίσουν τα δρώμενα του μήνα.
Ας δούμε τα δυο ζώδια που συνδέονται με αυτές, μιας και μέσα από αυτές τις ιδιότητες θα εκδηλωθούν, μικρός και μεγάλος ευεργέτης.
Ο Τοξότης ζώδιο του Δία που θα φιλοξενεί την Αφροδίτη, συνδέεται με την αισιοδοξία, την εύνοια τύχης, την ανάπτυξη, την πνευματική καλλιέργεια κι ανώτερη γνώση, τα μακρινά ταξίδια του σώματος και του νου, αλλοδαπά στοιχεία, την ηθική και την δεοντολογία που διέπει τους νόμους, την ανώτερη συνείδηση και τη θρησκευτικότητα.
Ο Ταύρος ζώδιο της Αφροδίτης που φιλοξενεί τον Δία, συνδέεται με το σύστημα αξιών μας, την τροφοδοσία και συντήρηση, την πρακτικότητα, την ειρηνική και βολεμένη διαβίωση, τις απλές απολαύσεις αλλά και την καλλιτεχνία.
Ο συνδυασμός στο σύνολό του, μας ενθαρρύνει να τροφοδοτήσουμε την ζωή μας με πίστη στη Θεία Πρόνοια, νοιώθοντας ενωμένοι με τις ίδιες ανάγκες επιβίωσης υλικής, συναισθηματικής και πνευματικής, με κάθε άλλον άνθρωπο εντός ή εκτός συνόρων.
Μας ενθαρρύνει να καλλιεργήσουμε στο πνεύμα και τη συνείδησή μας την αγάπη και την εμπιστοσύνη στο δώρο της ζωής και να επαναπροσδιορίσουμε το σύστημα αξιών μας, ώστε εκεί που αποτυγχάνει ο κοινός νους να μας ενώσει, να μας ηρεμήσει και να μας εξασφαλίσει τις ανάγκες επιβίωσης, όταν όλα μοιάζουν δυσοίωνα κι απογοητευτικά, τότε και ειδικά τότε, μπορούμε να δούμε και το θαύμα του «μάννα εξ’ ουρανού» και μάλιστα κάποιου, ίσως πολύ μακρινού ουρανού…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου