Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Αφροδίτη ανάδρομη στους Διδύμους 15/5-27/6

Ένα κι ένα κάνουν δύο… ή μήπως όχι; Βάση λογικής δεν μπορεί να είναι αλλιώς. Βάση οπτικής όμως, ίσως χρειαστεί ακόμα κι αυτό, να επανεξεταστεί. Αν και με τον Ερμή στον Ταύρο αυτές τις μέρες, δεν κινδυνεύουμε να τα χάσουμε στο μέτρημα, εφ' όσον είναι σε θέση ν’ αναγνωρίζει πολύ καλά ποσότητες και ποιότητες, μπορεί όμως να μας βάλει σε αμφιβολίες, η Κυρίαρχος του ζωδίου του Ταύρου η Αφροδίτη στους Διδύμους. Κι αυτό γιατί ανταλλάσσει τους τίτλους της με τον Ερμή, μιας και βρίσκονται σε αμοιβαία υποδοχή, ο ένας δηλαδή, στο ζώδιο του άλλου. Αυτή η συγκυρία είναι πολύ αλληλοϋποστηρικτική για τα θέματά τους, όμως από σήμερα η Αφροδίτη μπαίνει σε φάση φαινομενικής ανάδρομης πορείας, μέχρι τις 27 του επόμενου μήνα. Αυτό σημαίνει πως ενώ ο Ερμής είναι ορθόδρομος, θα επηρεαστεί έμμεσα από την αναδρομή της Αφροδίτης, οπότε θα μοιραστεί και την συμπτωματολογία της.
Ποσότητες και ποιότητες λοιπόν, χρειάζεται να επαναξιολογηθούν με διαφορετικά κριτήρια από αυτά της κοινής λογικής. Κι όταν μιλάμε για ποσότητες και ποιότητες, στην συγκεκριμένη περίπτωση αφορούν κυρίαρχα τις αξίες μας, ώστε να καθοριστούν τα «εφόδιά» που διαθέτουμε ή θέλουμε ν αποκτήσουμε, υλικά και συναισθηματικά.
Η αναδρομή της Αφροδίτης, δίνει το χρονικό στίγμα όπου η κοινωνικότητα παραχωρεί την θέση της στην εσωστρέφεια, ώστε να «μεταβολιστούν» οι αποθηκευμένες εμπειρίες όλου του δυναμικού της  σχέσης μας με τον εξωτερικό κόσμο. Είναι η ώρα εκείνη, που τα κριτήρια οφείλουν να γίνουν πολύ προσωπικά κι υποκειμενικά, ανεξάρτητα των εξωτερικών και αντικειμενικών κοινωνικών προτύπων κι αντιλήψεων. Αυτό που για τους πολλούς, θεωρείται όμορφο, χρήσιμο, ασφαλές κι ικανοποιητικό, μπορεί επαναξιολογώντας το, να διαπιστώσουμε, ότι είναι ρηχό, επιφανειακό, βαρετό, ανούσιο, παράταιρο, άδικο.  Ίσως όμως και αντίθετα, να νοιώθουμε ότι υπάρχει ένα βάθος στα πράγματα, αλλά να μην φτάνει στην επιφάνεια κι αυτό να είναι που μας προκαλεί δυσαρμονία, ότι δεν επικοινωνείται δηλαδή εξωτερικά. Δεν θ’ αρκεί το «μου αρέσει», απαραίτητο θα είναι και το «μ’ αρέσει να τ’ ακούω», γι αυτό και ο διάλογος ή η έλλειψη διαλόγου, θ’ αποτελεί κυρίαρχο κριτήριο αξιολόγησης, με απώτερη την ανάγκη για σχέσεις που τα μέλη της μιλάνε την ίδια γλώσσα.
Συχνά, θα δούμε την ανάδυση παράλληλων ή και αντιπαράλληλων, διαφορετικών αναγκών, που βάδιζαν σε μονόδρομο κι αποζητούν την αναγνώρισή τους κι αναπροσανατολισμό, μιας κι έχουμε να κάνουμε με το στοιχείο της δυαδικότητας του ζωδίου που φιλοξενεί την Αφροδίτη.
Δεν θα είναι παράξενο λοιπόν, μέσα στις επόμενες μέρες, να φουσκώσουν οι δυσαρέσκειές μας, δυσαρέσκειες που δεν ομολογούσαμε, δεν αναγνωρίζαμε, ή δεν θέλαμε ν αναγνωρίσουμε, προκειμένου να μην ταράξουμε τα νερά των σχέσεων και πάψουμε να είμαστε αρεστοί, ή προκειμένου να διατηρήσουμε κεκτημένα μας.
Καλό θα είναι ν’ αποφεύγουμε υποθέσεις, σενάρια και συμπεράσματα για τους άλλους, ερμηνεύοντας μια εμφανή συμφωνία ή ασυμφωνία μεταξύ μας κι αν μας προκαλεί ερωτήματα η στάση τους, μπορούμε να θέσουμε ερωτήματα και να τους δώσουμε τον απαραίτητο χρόνο επεξεργασίας, για ν’ απαντηθούν.  
Μερικά από τα γνωστά κι αναμενόμενα εξωτερικά συμπτώματα της ανάδρομης Αφροδίτης, είναι επαναφορές ανθρώπων από το παρελθόν ή κι επιστροφή χρημάτων από το παρελθόν. Αντίθετα, νέα ξεκινήματα που αφορούν σχέσεις, συνεργασίες και οικονομικές συναλλαγές, έχουν καθυστερήσεις και μπλοκαρίσματα κι αν ακόμα καταφέρουν να γίνουν, χρειάζονται πολλές αναπροσαρμογές στο μέλλον για να μπορέσουν να ευδοκιμήσουν.
Διλήμματα επιλογής μεταξύ δύο προσώπων, ή μεταξύ δυο πηγών εσόδων, θ’ αποτελούν επίσης, πολύ πιθανές εκδοχές. Νομικές εκκρεμότητες του παρελθόντος, θα τείνουν να επανεμφανίζονται, νέες θ’ αναβάλλονται, οικονομικές ρυθμίσεις θα μπαίνουν σε διερεύνηση κι επαναδιαπραγμάτευση και αγοραπωλησίες ή μεταπωλήσεις μεταχειρισμένων ειδών, μπορεί  κινήσουν περισσότερο, την κατά τα άλλα πεσμένη αγορά, που θα επιφυλάσσει κι απογοητεύσεις για όσους λειτουργήσουν με παρορμητικό καταναλωτισμό.
Διαπραγματεύσεις και παζάρια που στο παρελθόν απέφεραν συμβιβαστικές, αλλά υποκριτικές, άδικες ή ακατάλληλες συναινέσεις και συμπράξεις, θα καταρρέουν κάτω απ το βάρος μιας αδιαπραγμάτευτης εσωτερικής πραγματικότητας που λόγω κεκτημένης ταχύτητας, δεν είχε τον χρόνο ν’ αποκαλυφθεί και να καθορίσει τις εξελίξεις.
Μέχρι να ορθοδρομήσει η Αφροδίτη, καλό θα είναι αν δεν το επιβάλλουν οι περιστάσεις, να μην βιαστούμε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις, τουλάχιστον μέχρι να καταφέρουμε ν’ ανιχνεύσουμε τις δικές μας πραγματικές, εσωτερικές ανάγκες, οι οποίες μπορεί να είναι πολύ μακράν από αυτές που νομίζουμε και απ’ όσες συνηθίζουμε να συζητάμε ή να μην συζητάμε. Οτιδήποτε δυσαρεστεί την αισθητική, τις αισθήσεις μας, και την αλήθεια της αντίληψής μας, θα είναι  ενδεικτικό μιας αναγκαίας αποστασιοποίησης κι αναζήτησης ενός διαφορετικού συστήματος αξιών, ώστε ν’ απολαμβάνουμε και να μοιραζόμαστε μαζί με τους σημαντικούς άλλους, την ζωή που θέλουμε, χωρίς εκπτώσεις.
Εβίτα Ζαχαριάδου   

Το κείμενο είναι αναδημοσίευση από: http://www.astrologos.gr/article/afroditi-anadromi-stoys-didymoys-mehri-tis-27-maioy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου