Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Θάνος Τζήμερος – Το Ανθρώπινο Σχέδιό Του (Human Design System)



Είναι μόλις τρεις μέρες τώρα, που γνώρισα την ύπαρξη αυτού του ανθρώπου και του κόμματος που ηγείται, από το μήνυμα μιας φίλης που μου ανακοίνωνε ότι βρήκε τι θα ψηφίσει.
Ομολογώ ότι σχεδόν αυτόματα, μετά από τις πρώτες διερευνητικές μου απόπειρες, έδωσε ανέλπιστη λύση και στο δικό μου εκλογικό αδιέξοδο, τουλάχιστον γι αυτήν την παρούσα φάση, που δυστυχώς, δεν ήθελα να εμπιστευτώ σε τίποτα και σε κανέναν την ψήφο μου.
Ποιος είναι λοιπόν ο άνθρωπος που ενέπνευσε την ελπίδα μου, για πρώτη φορά; Καλώς ή κακώς, ποτέ πριν δεν μου είχε συμβεί με άλλο πολιτικό πρόσωπο. Φυσικά, δεν μπορώ να προνοήσω εάν η πορεία του με διαψεύσει, αλλά είμαι ερευνητικό κι εμπειρικό ον και ξέρω να περιμένω τις αλήθειες ν’ αναδύονται καθώς η ζωή ξεδιπλώνεται στους φυσικούς της ρυθμούς.
Δεν θ’ αναλύσω όμως τις προσωπικές μου εντυπώσεις και προσδοκίες, για να εστιάσω σ αυτόν τον ίδιο τον σχεδιασμό του, που διαθέτει όλες τις πληροφορίες μέσα από τις γενετικές του προδιαγραφές.
Θάνος Τζήμερος, «Δημιουργία, ξανά».
Πιστός στις δηλώσεις του περί διαφάνειας, ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα να γνωστοποιήσει τα στοιχεία γέννησής του και ιδού πολύ περιεκτικά, τα βασικά του στοιχεία μέσα από τον σχεδιασμό του:
Γεννήτορας
Έχει στην διάθεσή του όλη την απαραίτητη ζωτική ενέργεια, να πάρει την απόλυτη ικανοποίηση μέσα από την «δουλειά» που αγαπάει και ήρθε να κάνει, εάν ανταποκρίνεται σωστά στα εξωτερικά ερεθίσματα μέσα από την προσωπική του εξουσία, που θα δούμε στην συνέχεια ποια είναι. Δεν χρειάζεται να ξεκινήσει τ  οτιδήποτε κυνηγώντας το, θα του χτυπάει η ζωή την πόρτα για να της ανταποκρίνεται.
Προφίλ 2/4
Το προφίλ αφορά τον σωστό ρόλο που μπορεί να παίξει κάποιος στην ζωή μέσα από την αλληλεπίδραση. Αποτελείται από δυο μέρη, ένα συνειδητό κι ένα ασυνείδητο.
Το 2, μας δίνει την συνειδητή πλευρά αυτού του ανθρώπου και δείχνει παραδόξως, πως ο ίδιος νοιώθει μια συστολή. Φυσική του τάση είναι η εσωστρέφεια. Λέξη κλειδί μάλιστα γι αυτή την πλευρά, είναι «ο ερημίτης». Έχει όμως την φυσική επίσης δυνατότητα να βγει και αντίθετα, πολύ τολμηρά και θαρραλέα. Άνθρωπος που κοιτάζει τη δουλειά του και τις υποθέσεις του και δεν τον αφορά να χώνει την μύτη του σε υποθέσεις άλλων. Παρ’ όλα αυτά, χωρίς καν να το αντιλαμβάνεται και χωρίς να το επιδιώκει, ότι κάνει φαίνεται κι υπάρχουν πάντα άνθρωποι που τον παρακολουθούν να δουλεύει με πολύ ταλέντο στα ενδιαφέροντά του κι έρχεται η ώρα που τον καλούν να διαθέσει την ενέργεια και το ταλέντο του για τους πολλούς. Ο ίδιος μπορεί να φαίνεται «τραβάτε με κι ας κλαίω», γιατί δεν προτίθεται να μπει σε μπελάδες, όταν όμως ανταποκριθεί στο σωστό κάλεσμα, διαπρέπει.
Το 4, μας δίνει την ασυνείδητη πλευρά, που διακρίνεται εμφανώς από τους άλλους, για τον ίδιο όμως αποτελεί ακόμα κι έκπληξη. Αφορά ιδιότητές του που ο ίδιος καταφέρνει ν’ αναγνωρίσει εμπειρικά, παρατηρώντας τι συμβαίνει στην ζωή του. Αυτή η πλευρά, αντίθετα από την ασυνείδητη, δίνει μια συμπεριφορά πολύ κοινωνική κι επικοινωνιακά, άκρως μεταδοτική. Καταλαβαίνουμε έτσι και την επιτυχημένη πορεία του στον διαφημιστικό χώρο. Οι ευκαιρίες τις ζωής του, έρχονται πάντα μέσα από το δίκτυο επαφών του, το οποίο είναι ευρύτατο και δημιουργείται, χωρίς καν να το επιδιώξει και γι αυτό λέξη κλειδί είναι «οπορτουνιστής», όχι βέβαια με την κακή έννοια που συνηθίζουμε να ταυτίζουμε την λέξη. Απλά, είναι έτσι σχεδιασμένος να συντονίζεται μαζί του πολύς κόσμος που τον αναγνωρίζει και του παρέχει τις κατάλληλες ευκαιρίες να εργαστεί.
Εξουσία
Ο καθένας έχει την δική του, ατομική εξουσία, που μπορεί να εμπιστεύεται τυφλά, για την λήψη σωστών αποφάσεων. Ενημερωτικά, για κανέναν δεν είναι η λογική, η οποία χρησιμεύει μόνο σαν εξωτερική μας εξουσία,  επικοινωνία με τους άλλους και καθοδήγησή τους όπου χρειαστεί. Στην δική του περίπτωση λοιπόν, εξουσία του είναι το συναισθηματικό κέντρο, το λεγόμενο Ηλιακό Πλέγμα. Αυτό είναι το κέντρο της συναισθηματικής νοημοσύνης και δεν ταυτίζεται με την έννοια που συνηθίζουμε να δίνουμε στα συναισθήματα. Η εξουσία αυτή σημαίνει ότι ο άνθρωπος που την διαθέτει, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λειτουργεί παρορμητικά και μέσα από συναισθηματική φόρτιση, γιατί θα ζει για να μετανιώνει γι αυτές του τις αποφάσεις. Είναι και πρέπει να είναι δύσκολος, μέχρι να πάρει τις αποφάσεις του. Όταν θα υποκύπτει σε εξωτερικές πιέσεις να βιαστεί στο οτιδήποτε, το αποτέλεσμα θα είναι απογοητευτικό. Πρέπει να νοιώσει πότε είναι σε διαυγή συναισθηματική ετοιμότητα για μια απόφαση και όχι νωρίτερα. Ούτε ο ίδιος μπορεί να επισπεύσει αυτή την διαδικασία και θα πρέπει να της επιτρέπει ν’ αναδύεται μόνη της. Αυτό συχνά μπορεί να το μπερδεύουμε με την έννοια της λογικής, όμως δεν είναι τίποτα άλλο από τη σωστή χρονική τοποθέτηση της αντίληψης στο σύνολο της χημείας που παράγεται ως συναισθηματικό κύμα με τα πάνω και τα κάτω του. Νοιώθοντας αυτό το κύμα με τις διακυμάνσεις του, έρχεται και η ώρα της διαύγειας, ώστε ν’ ανταποκριθεί σωστά. Στρατηγική λοιπόν αυτής της εξουσίας, είναι να μην παρασύρεται από το τώρα, για να μπορεί η αλήθεια της ν’ αναδυθεί στον σωστό χρόνο.
Καθορισμένα κανάλια
Ότι καθορισμένο στο σωματογράφημα, δείχνει την αλήθεια μας, γιατί εκεί ρέει η ενέργειά μας διαρκώς, μ’ έναν συνεπή κι αξιόπιστο τρόπο. Τα καθορισμένα μέρη, αποτελούν την επίδραση που έχει ο άνθρωπος στους άλλους ανθρώπους και το περιβάλλον του. (Τα ακαθόριστα μέρη του κάθε σχεδιασμού, όσα βλέπουμε λευκά δηλαδή, είναι οι περιοχές που δεχόμαστε τις εξωτερικές επιδράσεις της ζωής. Το μυαλό μας λανθασμένα μπορεί να ταυτίζεται με αυτές, υιοθετώντας συνήθειες, έξω από την αλήθεια μας, εδώ όμως δεν θα επεκταθώ σε αυτά, για να δώσω έμφαση σε ότι ανήκει στην πραγματική του φύση και μόνον).
40-37 Το κανάλι της κοινωνίας. Το Σχέδιο αυτού, που είναι το μέρος που ψάχνει το όλον του.
(Πύλη 40: Η Πύλη της φιλίας και της οικογένειας. Πύλη 37: Πύλη της μοναχικότητας και της διανομής).
Σκοπός της ζωής του είναι ν ανακαλύψει που και πώς ανήκει μέσα στο μεγάλο σκηνικό της κοινωνίας αλλά και της ζωής ολόκληρης και να συμπληρώσει με το δικό του κομμάτι το μεγάλο παζλ.  
Η σωστή λειτουργία αυτού του καναλιού, προκύπτει όταν ο άνθρωπος δεν βιάζεται κι επιτρέπει να έρθουν σ αυτόν οι κατάλληλοι σύμμαχοι, ώστε μέσα από υγιείς δεσμούς αλληλοϋποστήριξης να δημιουργηθεί μια αρμονική  μεταξύ τους κοινωνία ευημερίας. Ο άνθρωπος έχει την ανάγκη, το «παζάρι» των σχέσεων να διατηρείται καθαρό, πάνω στις αρχές της δικαιοσύνης. Χρειάζεται επίσης να διατηρεί μια καλή ισορροπία μεταξύ των διαφορετικών πλευρών της ζωής του. Γίνεται φίλος με τους συνεργάτες του και χρειάζεται να υπάρχει απ ευθείας επαφή μαζί τους, για να γίνεται σωστά ότι είναι να κάνουν.
5-15 Το κανάλι του ρυθμού. Το Σχέδιο του να είσαι στην ροή.
(Πύλη 5: Πύλη των σταθερών ρυθμών και της αναμονής. Πύλη 15: Η Πύλη των άκρων και της μετριοφροσύνης).
Ο άνθρωπος που έχει αυτό το κανάλι, μπορεί να επηρεάσει τους ρυθμούς των άλλων,  φέρνοντάς τους σε αρμονία με την ζωτική δύναμη και αυτήν την ίδια την δημιουργία, γιατί ευθυγραμμίζεται με το βαθύτερο μοντέλο ρυθμού της ζωής. Αρκεί ο ίδιος ν’ ακολουθεί τους φυσικούς του εσωτερικούς ρυθμούς, οι οποίοι θα είναι τελείως δικοί του και διαφορετικοί, μπορούν όμως να προσαρμόζονται ανάλογα τις περιστάσεις, καθώς αυτές εξελίσσονται. Όταν ανταποκρίνεται στην ζωή σωστά, είναι σε απόλυτο συντονισμό με την ροή της.
63-4 Το κανάλι της λογικής. Το Σχέδιο της διανοητικής ηρεμίας ανάμικτης με την αμφιβολία.
(Πύλη 63: Η Πύλη της αμφιβολίας και του μετά την ολοκλήρωση. Πύλη 4: Η Πύλη της διατύπωσης και της νεανικής απερισκεψίας).
Είναι πιο υγιές για τον άνθρωπο με το κανάλι αυτό, να χρησιμοποιήσει τα διανοητικά του χαρίσματα στην υπηρεσία των άλλων, παρά με αυτά να προσπαθήσει να κατανοήσει την δική του ζωή. Το κανάλι αυτό αντιπροσωπεύει την επιστημονικότητα και τον σκεπτικισμό που χρειάζεται ν αξιολογήσει τα πάντα μέσα από την λογική. Ο άνθρωπος αυτός είναι εδώ για να εμπνεύσει μέσα από την αμφισβήτηση, μέσα από λογικό φιλτράρισμα και μέσα από τον εντοπισμό  ασυνεπειών, προκειμένου να διασφαλιστεί το οτιδήποτε, μακριά από ακαταλληλότητα και  παρερμηνεία. Το μυαλό του ανθρώπου δουλεύει διαρκώς γι απαντήσεις, που δίνουν λύσεις για το μέλλον που τον ανησυχεί. Οι απαντήσεις που θα διαθέτει θα είναι πολύ ψαγμένες βέβαια, θ αξίζουν πραγματικά όμως, αν δοκιμαστούν κι αποφέρουν πρακτικά αποτελέσματα.
Πιθανόν ν’ ασχοληθώ περισσότερο με τον σχεδιασμό του κάποια στιγμή στο μέλλον, προς το παρόν λοιπόν,  πολύ- πολύ συμπυκνωμένη η αλήθεια του γενετικού του Σχεδίου είναι:
Ο άνθρωπος που ανταποκρινόμενος στην ζωή, αφού αποφασίσει με συναισθηματική διαύγεια, στο σωστό κάλεσμα (της ζωής), έχει όλη την ζωτική ενέργεια και το φυσικό ταλέντο, να συνεργαστεί φιλικά με τους άλλους, ώστε μέσα από λογική, πρακτικότητα και σωστούς ρυθμούς, να επιδράσει για την δημιουργία μιας κοινωνίας με υγεία, ηθική και αξίες, που εξασφαλίζουν την ευημερία της και ένα καλύτερο μέλλον, καθώς διαμορφώνεται σε αρμονία με την φυσική ροή και αφθονία της ζωής.
Λίγο – πολύ, διαπιστώνω πράγματα που λέει κι ο ίδιος στις προεκλογικές του ομιλίες και μου ακούστηκαν αληθινά από το στόμα του.
Μαζί με την καλή επιτυχία, του εύχομαι να μπορεί ν’ ακολουθεί την αλήθεια της φύσης του Ανθρώπινου Σχεδίου του και τότε είμαι σίγουρη ότι πρόκειται να εμπνεύσει και να επηρεάσει πολύ-πολύ κόσμο ακόμα,  γιατί έτσι μας συμφέρει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου