Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ερμής στον Ταύρο (9/5)

Αυτή η εβδομάδα, σφραγίζεται με το πέρασμα του Ερμή στο ζώδιο του Ταύρου, στις 9 του μήνα. Ας ρίξουμε λοιπόν τον μεγεθυντικό αστρολογικό φακό πάνω του, ώστε να πάρουμε μια γεύση απ’ όσα θ απασχολούν το μυαλό μας κι όσα θα είναι έτοιμο να «δει», ώστε να εκφραστούν.
Μέσα στην κρίσιμη εποχή που ζούμε, μέχρι και οι πλανήτες φαίνεται να προχωρούν με εναλλακτικά προγράμματα αλληλουποστήριξης κι ανταλλαγής υπηρεσιών. Αυτό τουλάχιστον βλέπουμε να κάνει ο Ερμής τον τελευταίο καιρό και για λίγο ακόμα, πριν περάσει στο δικό του ζώδιο, τους Διδύμους, όπου μπορεί να ευλογήσει τα δικά του γένια μόνος του. Μέχρι τώρα, που βρισκόταν στο ζώδιο του Κριού, υπηρετούσε τα αιτήματα του Άρη, φυσικού κυβερνήτη του ζωδίου. Του το χρώσταγε άλλωστε. Ο Άρης είναι ήδη πολύ καιρό τώρα που βρίσκεται στο ζώδιο του Ερμή την Παρθένο, όπου και θα παραμείνει μέχρι και τις αρχές Ιουλίου, δίνοντας μάχες για τα θέματα του Ερμή.
Ο Ερμής όμως, δεν πολυασχολείται και για πολύ με τα ίδια θέματα και προχωράει σε νέες συναλλαγές. Αφού λοιπόν ο φτερωτός Θεός, ολοκλήρωσε την αποστολή του ως πολεμικός ανταποκριτής στα εδάφη του Κριαριού, ήρθε η είναι ώρα να ξαποστάσει στα πράσινα λιβάδια του Ταύρου και να πάρει μιαν ανάσα, με την ευγενική χορηγία της Αφροδίτης, ανταλλάσσοντας τώρα τίτλους και υπηρεσίες μαζί της, μέχρι τις 24 του μήνα. Βλέπετε κι η Αφροδίτη, τις χάρες της, στο ζώδιο του Ερμή στους Διδύμους τις μοιράζει, όπου και θα παραμείνει μέχρι και την πρώτη βδομάδα του Αυγούστου. Αυτές οι σχέσεις που διαμορφώνουν οι πλανήτες, όταν ο ένας βρίσκεται στο ζώδιο του άλλου, στην Αστρολογία τις λέμε «αμοιβαίες υποδοχές πλανητών». Ανταλλάσσοντας τους χώρους τους και τις υπηρεσίες τους κοινώς, το ‘να χέρι νίβει τ άλλο και τα δυο το πρόσωπο. Το πρόσωπο φυσικά εδώ, είναι ο Ήλιος. Τα πάντα γυρίζουν γύρω από αυτόν, γίνονται από αυτόν και γι αυτόν. Το ζητούμενο λοιπόν εδώ είναι, πώς μπορεί αυτή η συναλλαγή εντέλει, να εξυπηρετήσει τη ζωή του κάθε ανθρώπου, αυτό που είναι ο Ήλιος για τον καθένα μας δηλαδή.
Μπορείτε άνετα να δοκιμάσετε να λύσετε αυτόν τον απλό αστρολογικό γρίφο, επιτρέποντας στην δημιουργική σας φαντασία, να συνθέσει συνειρμικά διάφορες εκδοχές ερμηνείας των επιδράσεων, μέσα από μερικές λέξεις κλειδιά. Παρεμπιπτόντως, θα είναι όλες σωστές.
 Όπου Ερμής: κινητικότητα φυσική και νοητική, ευελιξία, ουδετερότητα, προσαρμοστικότητα.
Ταύρος: Συντήρηση, υλική και συναισθηματική ασφάλεια, ηρεμία, πρακτικότητα, σταθερότητα.
Όπου Αφροδίτη: αισθήσεις, συντροφικότητα, αξίες, καλαισθησία, αρμονία, μαγνητισμός.
Δίδυμοι: Διανόηση, επικοινωνία, μετακίνηση,  καθημερινό ή συγγενικό περιβάλλον, μεταβλητότητα.
Μπορούμε να συμπεράνουμε λοιπόν, πως σαν επίδραση σε κάθε άνθρωπο γενικά, ανεξαρτήτως ζωδίου, θα είναι η αναζήτηση μιας ήρεμης, ευχάριστης, αλλά ενδιαφέρουσας καθημερινότητας.
Η σκέψη θα εστιάζεται σ’ ότι μπορεί να εξασφαλίσει πρακτικά, το ζην και το ευ ζην και οι συζητήσεις θα περιστρέφονται γύρω από τα ουσιαστικής αξίας απαραίτητα αγαθά.
Εδώ λοιπόν καλείται ο καθένας από μας, να προσδιορίσει τις υποκειμενικές του αξίες, τις αδιαπραγμάτευτες για τη ζωή του, ώστε να προσαρμόσει την καθημερινότητά του κατάλληλα.
Άνθρωποι με κοινές αξίες, θα συντονίζονται στο ίδιο μήκος κύματος, ώστε να ανταλλάσουν χρήσιμες πληροφορίες, αλλά και αγαθά. Οι σχέσεις, αλλά και οι συνεργασίες, θα ενισχύονται από την διάθεση για ειρηνικό διάλογο, ώστε να μπορεί να ικανοποιηθεί παράλληλα, η κάθε πλευρά, χωρίς ν απειλούνται κεκτημένα. Οι νοητικές ανησυχίες θα κατευνάζονται από αισθησιακές απολαύσεις, αλλά και η εγκεφαλικότητα θα λειτουργεί στη φυσική πλευρά των σχέσεων, σαν νούμερο ένα αφροδισιακό. Όσο περισσότερα κοινά ενδιαφέροντα και δραστηριότητες θα μπορούν να μοιραστούν ευχάριστα οι άνθρωποι μεταξύ τους, τόσο περισσότερο θα καλλιεργούνται τα ερωτικά συναισθήματα αλλά και η αμοιβαία εκτίμηση. Η περίσταση, θα ευνοεί και τις σχέσεις μεταξύ αδελφών και συγγενικών προσώπων, αλλά και συγκυρίες που θα μας φέρουν πιο κοντά σε ανθρώπους που μοιραζόμαστε την ίδια γειτονιά, αλλά δεν είχαμε επαφές. Δεν αποτελεί έκπληξη βέβαια, ότι θέματα που αφορούν τις πηγές εσόδων - εξόδων μας, θα μας απασχολήσουν επίσης έντονα, τώρα όμως θα μπορούν να βρεθούν πρακτικές λύσεις που θ ανακουφίσουν. Γενικότερα στη αγορά, αναμένεται να πραγματοποιούνται περισσότερες συναλλαγές  που θ αφορούν μέσα, επικοινωνιακά, ενημερωτικά, εκπαιδευτικά και μεταφορικά. Πολλές συζητήσεις επίσης, μπορεί να πιάσουν τόπο και καταλήξουν σε συμφωνίες και υπογραφές συμβολαίων, για μια καλύτερη οικονομική εξέλιξη.   
Όλη η άνωθεν ατμόσφαιρα είναι η ιδανική έκφραση των επιρροών, όμως τα πράγματα δεν εκδηλώνονται πάντα με αυτήν που είναι και το ζητούμενο.
Εσείς πάντως που ξέρετε τις δυνατότητες, θα ήταν κρίμα να μην αξιοποιήσετε τις πλανητικές επιρροές, τώρα που θα μπορείτε ευκολότερα ν αναγνωρίσετε τις πραγματικές σας αξίες και να τις μοιραστείτε με τους ανθρώπους που μπορούν να σας συντροφέψουν με κατανόηση. Κι επειδή τα όμοια είναι που τώρα θα έλκονται, να θυμάστε ότι η ποιότητα του περιεχομένου της σκέψης σας, θα ελκύει αντίστοιχης ποιότητας εμπειρίες στην ζωή σας. Εύχομαι πολλές αγαπησιάρικες και γόνιμες σκέψεις και τις αντίστοιχες εμπειρίες…!!!
Εβίτα Ζαχαριάδου
Το παρόν είναι αναδημοσίευση από:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου